Ma refer la legea pensiilor militare 223/2015
Aceiasi situatie este si in sistemul public de pensii:
[ link extern ]
(4) In situatia in care, in urma aplicarii prevederilor alin. (1) � (3), rezulta un punctaj mediu anual mai mic, se mentine punctajul mediu anual si cuantumul aferent aflat in plata sau cuvenit la data recalcularii.
[ link extern ]
(17) În situaţia în care, în urma aplicării prevederilor art. 1691 din lege, rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menţin punctajul mediu anual şi cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării.”
Si eu am pus si mi-am pus intrebarea:
Daca aceasta decizie nu se pune in plata ce legatura juridica am eu cu ea ?
Eu sunt in asteptarea ei sa vad ce fac cu ea.
Recalculare este de fapt un drept al celui in cauza.
Mi se pare un modus operandi corect.
Finalitataea, scopul acestor acte normative este extrem de simpla: DACA se poate sa primesti mai multi bani, ii da cetateanului, daca nu, ramane cu ceea ce are ...
Nu cred ca statul iroseste atitea resurse spre binele cetateanului . Cred ca e ceva ce i-mi scapa .
Eu am punctajul mediu anual in plata de 2,49288
In urma recalcularii in baza legii 192/2015 voi primi decizie de recalculare cu punctajul mediu anual de 2,07178
In urma recalcularii se va menţine punctajul mediu anual şi cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării.
Adica va ramane in plata pensia la punctajul mediu anual de 2,49288
Intrebari:
-Ce legatura juridica este intre aceasta decizie si mine ?
-Ce schimbari a adus aceasta decizie in dosarul meu de pensionare ?
Raspuns:
Niciuna
Daca nu are nicio legatura cu mine, de ce se mai emite ?
Daca eu nu am nicio legatura cu acesta decizie pot cere in instanta s-o declare nula ?
Actiunea in instanta se va repinge ca lipsita de interes legitim sau ca fara obiect.
Multumesc.
Si totusi:
Ce legatura am eu cu acea decizie ?
Eu mi-as dori sa fie pusa in plata pentru a putea deschide actiune in instanta.
Eu ma incadrez in predederile de mai jos:
H.G.291/2017
(13) Prevederile alin. (8)—(10) şi (12) se aplică şi pentru persoanele în situaţia cărora, în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile sau, după caz, a unor hotărâri judecătoreşti definitive, puse în executare de casele teritoriale de pensii, la determinarea punctajului mediu anual, în baza căruia a fost calculat cuantumul pensiei, s-a utilizat un stagiu complet de cotizare mai mic decât cel prevăzut de legislaţia în vigoare la data stabilirii drepturilor de pensie.
In acest caz nu se incalca principiul separatiei puterilor in stat ?
Adica, guvernul poate anula(modifica) printr-o hotarare condamnarea unui criminal in serie ?
Daca guvernul poate anula orice hotarare judecatoreasca, mai este necesara existenta instanlelor de judecata ?
~ final discuție ~