avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Schimbarea gradului de invaliditate din 3 in 2.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Schimbarea gradului de invaliditate din 3 in 2.

Am si eu o intrebare referitoare la modificarea gradului de invaliditate din 3 in 2, ce presupune majorarea sau diminuarea cuantumului pensiei ? In anul 2008 am fost declarat inapt serviciului in politie prin pierderea capacitatii de munca in timpul si din cauza serviciului in politie si incadrat in gradul 3 de invaliditate. In anul 2012 la revizuire am fost incadrat in gradul 2 de invaliditate cu boala obisnuita. Rog sa imi raspunda cineva la ce sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:43, 30 Decembrie 2012
Cuantumul pensiei in cazul de fata,nu poate sa scada.
Poate creste,numai in cazul in care ati beneficiat de stagiu potential.
Intervenţie moderator

Am rugămintea să nu mai deschideţi noi discuţii în legătură cu aceeaşi problemă, încălcaţi pct. 3.3 din regulamentul de postare în Forum. Dacă aveţi noi întrebări, continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos).
Mulţumesc!

Gabriela Pintea

bossu a scris:
Avand in vedere ca cuantumul pensiei ramane acelasi si dupa recalculare ca si la gradul 3 de invaliditate in cazul meu, doresc sa stiu care sunt beneficiile gradului 2 de invaliditate, in prezent stiind ca nu mai am drept de lucru la varsta de 40 de ani cu pierderea capacitatii de munca in timpul si din cauza serviciului la iesirea in pensie de invaliditate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei Punk_Kitty Punk_Kitty Buna ziua, Ma numesc Aurel sunt nascut in 18.10.1950,actualmente sunt pensionat pe caz de boal gradul 2 avand o vechime in munca de 41 ani si 7 luni. Pensia ... (vezi toată discuția)
Ce scop are recalcularea daca se pastreaza cuantumul avantajos aflat in plata? Dumitru Pavel Dumitru Pavel Ce scop are recalcularea daca se pastreaza cuantumul avantajos aflat in plata ? -In situatia in care cuantumul din recalculare este mai mic ? Pentru ce se ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de o pensie speciala 2740826332154 2740826332154 o persoana diagnosticata cu boala parkinson poate beneficia de pensie speciala?in ce conditii? (vezi toată discuția)