avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sechestru asigurator - bunuri mobile
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sechestru asigurator - bunuri mobile

Buna,
pe rol se afla somatie de de plata pentru o suma de 10.000 euro. Se aproba cererea de sechestru asigurator de catre instanta pentru un utilaj. La momentul instituirii sechestrului asigurator acest utilaj era instrainat de catre debitor unei alte societati comerciale.
Deci utilajul a fost vandut cu factura si chitanta pe data de 01.02.2011 si sechestrul a fost pus pe data de 17.02.2011.
Se poate cere anularea procesului - verbal de sechestru in aceste conditii?
Anularea se poate cere de catre actualul proprietar sau de catre vechiul proprietar?
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 19:51, 21 Februarie 2011
in situatia descrisa de dvs, in functie de anumiti factori,creditorul poate desfiinta acea vanzare efectuata la data de 01.02.2011(prin actiunea pauliana)
chiar daca a-ti vandut utilajul,sechestrul nu poate fi ridicat,pentru ca acea vanzare efectuata nu ii era opozabila creditorului, atat timp cat mai mult ca sigur ca prin sechestru i s-a interzis vinderea lui.
Era interesant sa ne spuneti si la cine a fost individualizat si sechestrat utilajul ( la cumparator sau vanzator)? Cumparatorul poate cere ridicarea sechestrului asigurator printr-o contestatie la executare aratand ca este cumparator si la data aplicarii sechestrului el era proprietar.
Este de avut in vedere si posibilitatea reinatoarcerii bunului in patrimoniul debitorului dupa promovarea de catre creditor a actiunii pauliene despre care se face vorbire mai sus, insa eu sunt de parere ca procedura sechestrului nu poate continua asupra bunului altuia, iar prin sechestru nu cred ca a fost identificat bunul respectiv ( sau da?).

Bunul respectiv a fost identificat de catre fostul asociat(nu el este creditorul) la modul ca acesta este, dar fara ca acesta sa cunoasca faptul ca este instrainat catre alta societate.
Deci concluzia este ca se poate face de catre actualul proprietar(societate comerciala) o cerere in anulare a procesului verbal de sechestru?
Multumesc
Se poate face contestatie la procesul-verbal de sechestru ( anularea e cu totul altceva), in termenul prev. de lege.
Buna,
dar daca utilajul a fost instrainat de catre societate unei persoane fizice?
Cine trebuie sa faca contestatia. Adica cine are calitate procesuala? Cine a cumparat utilajul(persoana fizica) sau Societatea ca vanzator ?

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala Borza Borza Buna o societate a vandut in data de (exemplu)01.01.2011 un utilaj unei persoane fizice(cu factura si chitanta). Pe data de 20 .01.2011 executorul ... (vezi toată discuția)
Cadrul procesual? Borza Borza Buna, am o problema de contestare a procesului-verbal de sechestru pus de catre executorul judecatoresc asupra unui utilaj( societate creditoare) . Societatea ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina Irina Claudiu Irina Claudiu Am primit proces verbal de sechestru pe masina începând cu data de 20.06.2019. Pe data de 6.02.2019 am primit somație sa plătesc integral suma datorata ... (vezi toată discuția)