avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pe masina
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pe masina

Am primit proces verbal de sechestru pe masina începând cu data de 20.06.2019. Pe data de 6.02.2019 am primit somație sa plătesc integral suma datorata unei bănci în termen de o zi și dacă nu o fac or sa înceapă pașii de executare silita asupra bunurilor mobile și imobile.Pe data de 13.03.2019 eu am vândut masina pusă de mine la vânzare de la sfârșitul anului 2018, cu act de vânzare cumpărare. Dacă eu am putut sa fac toate documentele de vânzare cumpărare( ăsta însemnând circa financiara și politie), înseamnă ca încă nu aveam pus sechestru pe masina.Întrebarea mea este dacă tranzacția s-a făcut legal cu act de vânzare cumparare pot fi probleme pentru mine sau noul proprietar?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:12, 8 Iulie 2019
Pai cum ati primit proces verbal de sechestru daca ati vandut-o? Probabil noul proprietar nu a operat inmatricularea?!

Daca exista sechestru intr-adevar nu ati fi putut sa o vindeti. Probleme...pot fi. Dar depinde daca se dovedeste ca vanzarea s-a produs pentru a prejudicia creditorul.
Faptul ca la data vanzarii auto, era sau nu insitutita masura sechestrului nu are importanta cata vreme executarea silita era inceputa . Vanzarea auto dupa inceperea executarii silite este anulabila la cererea creditorilor interesati in termen de 3 ani de la vanzare pentru micsorarea patrimoniului in dauna acestora.
In calitate de vanzator de bun asupra caruia a fost dispusa masura sechestrului asiguratoriu si pe care dv l-ati instrainat cunoscand ca face obiectul unei masuri asiguratorii,autoritatile pot aprecia ca ati instrainat bunul mobil pentru a invoca starea de insolvabilitate,respectiv de a nu a achita suma inscrisa in sarcina dv
Domnul nu stia ca are sechestru asigurator pe masina. Cel putin asta reiese din datele enuntate. Prin urmare, a vandut masina inainte de a opera sechestrul asigurator. Oricum, daca un bun mobil are sechestru asigurator si acest sechestru este inscris si in AEGRM nu se poate vinde...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mașina DenisF DenisF Tatal meu a vândut o mașină cu care a făcut taxi in trecut, masina era pusa sub sechestru si din aceasta cauza nu a putut scoata certificatul fiscal deci ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto viorel00 viorel00 Buna dimineata, ma numesc Turcan Viorel si in noiembrie 2019 am achizitionat un autoturism marca vw Golf 3 si mentionez ca am fost sa il nmatriculez pe numele ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)