avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Calitate procesuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Calitate procesuala

Buna
o societate a vandut in data de (exemplu)01.01.2011 un utilaj unei persoane fizice(cu factura si chitanta).
Pe data de 20 .01.2011 executorul judecatoresc in urma investirii unui bilet la ordin(fara acoperire) pune sechestru asigurator pe utilajul vandut catre persoana fizica nestiind si nu s-a informat despre starea acestuia(daca e instrainat sau nu-luand de buna ce i s-a spus de catre un fost asociat, adica faptul ca este al societatii debitoare).
In urma incheierii procesului verbal de sechestru acesta e normal ca trebuie contestat.
Intrebare: cine contesta procesul verbal de sechestru asigurator - reprezentantul societatii debitoare sau persoana fizica care a cumparat utilajul , acesta fiind de buna-credinta. In conditiile in care nu poate sa il foloseasca, sa il bage la produs.
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 22:46, 21 Februarie 2011
procesul verbal de sechestru trebuie atacat de catre societate;dar si noul proprietar poate sa faca inteventie in interes propriu.
problema este daca se poate proba ca acel"cumparator" a fost de buna credinta,dat fiind faptul ca modul de vanzare poate fi contestat
persoana fizica , iar dvs veti avea calitate de intervenient!
Multumesc. Imi puteti trimite orientativ un model de contestatie?
Poate nu ar fi rau sa stiti ca daca acel utilaj a fost vindut celui de-al treilea dar acesta nu l-a achitat inca acesta din urma poate fi la rindul lui poprit . Mai mult decit atit la momentul in care s-a instituit sechestrul trebuia prezentata factura prin care s-a instrainat utilajul iar executorul nu l-ar fi putut sechestra el nefiind in patrimoniul debitoarei.
Mi-am permis sa va atrag atentia supra acestui fapt deoarece eu am avut o situatie asemanatoare in care doua societati si-au facturat activele una catre alta in scopul de a impiedica executarea silita . Am obtinut validarea popririi in mina tertului (celui de-al treilea) si cerdeti-ma nu-si doreste nimeni sa fie in pielea lor . Acum se lupta sa-si ceara falimentul unul altuia iar eu sunt intervenient in dosarele lor de faliment.
A fost achitat in totalitate cu factura si chitanta la pretul aflat in contabilitate. La momentul institutirii sechestrului executorul judecatoresc a luat de buna ce i s-a spus de fostul asociat al societatii asociatii ceilalti 2 (pentru ca erau trei asociati) nu au stiut decat dupa incheierea procesului verbal de sechestru asigurator.
Mai mult decat atat acesta a fost numit custode.
Deci concluzia este ca trebuie contestat de catre persoana fizica? (aceasta avand calitate procesuala activa)
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Borza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator - bunuri mobile Borza Borza Buna, pe rol se afla somatie de de plata pentru o suma de 10.000 euro. Se aproba cererea de sechestru asigurator de catre instanta pentru un utilaj. La ... (vezi toată discuția)
Cadrul procesual? Borza Borza Buna, am o problema de contestare a procesului-verbal de sechestru pus de catre executorul judecatoresc asupra unui utilaj( societate creditoare) . Societatea ... (vezi toată discuția)
Sechestru fisc danadaia danadaia Buna ziua Am o firma de gaterare.Pe platforma unde imi desfasor activitatea era parcat un utilaj care apartinea unui vecin (neavand unde sa-l parcheze il ... (vezi toată discuția)