avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca imi dau demisia mai beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca imi dau demisia mai beneficiez de somaj?

de curand firma la care lucrez si-a mutat sediul intr-un alt oras.Patronul nu m-a concediat si mi-a propus sa merg in acel oras.Eu nu pot merge la noul sediupentru ca nu am acolo locuinta si nici nu pot face naveta.Ce pot face pentru a intra in somaj daca patronul nu m-a concediat.DAca imi dau demisia ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 18 Februarie 2011
daca va dati demisia nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Daca iti dai demisia sau incetezi cu acordul parilor nu beneficiezi de somaj.
Insista sa fi concediat pentru a beneficia de somaj.
Va multumesc pentru sfaturi.Dar cum sa insist sa ma concedieze?cum sa procedez?
simplu;
aveti o discutie prin care invocati faptul ca pentru ce va plateste,nu merita efortul sa va fi mutat in acel oras,de ex
daca nu va concediaza,din pacate nu veti primi ajutor de somaj;desigur,trebuie sa aveti si minim un an de munca neintrerupta.
Am 7 ani de minca neintrerupta.

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Somaj adina23 adina23 Buna seara, Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)
Concediere la expirarea concediului medical macelaru21 macelaru21 Buna ziua! Sunt angajat al une societati comerciale.De 2 luni sunt in concediu medical si voi fi pana la data de 31.12. Patronul firmei la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)