avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... EVIDENTIERE IN CONTABILITATE PLATA RESTANTE CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

EVIDENTIERE IN CONTABILITATE PLATA RESTANTE CASS

Buna ziua. dau un exemplu simplificat: am pe 2011 un venit brut de 12000 ron. cheltuieli deductibile diverse: 2000ron. rezulta un venit impozabil de 10000 ron.
Am fost nevoit sa platesc in anul 2010 CASS restant din 2006 si 2007 in valoare de circa 7000ron (care nu contin penalizarile deci numai contributia efectiva). nu am avut bani si pentru contributiile din 2008-2010.
intrebare:
se pot adauga la deducerile de 2000ron din 2010 si contributia de 7000ron platita la cass in contul anilor 2006, 2007?
in acest caz suma impozabila ar fi de 12000 -2000-7000=3000ron. Posibil daca as fi achitat si restul de contributii, suma impozabila ar deveni negativa. pierdere fiscala? ce ar fi de calculat in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 14:41, 18 Februarie 2011
Puteti sa va deduceti in 2010 doar cheltuiala cu, contributiile aferente anulul 2010.
Practic minusul din 2010 nu poate trece si in 2011?
Mai exact daca am incheiat 2010 pe minus deoarece am avut mai multe cheltuieli decat castiguri fiind anul in care am infintat PFA-ul, ce e pe minus din 2010 nu pot include la deducere si la inceputul anului 2011 pana ajung la zero?
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
a21alex, utilizator
(1) Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, cu excepţia prevederilor art. 49 şi 50.

(4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:

a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente;

b) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei de sanatate se calculeaza din venitul brut sau din venitul net? bogdanblue bogdanblue Buna, As avea nevoie de un raspuns clar in legatura cu plata contributiei la sanatate. Am gasit diferite raspunsuri pe acest site si nu stiu care e ... (vezi toată discuția)
Calcul cas, cass si impozit adela1964 adela1964 Pe langa veniturile realizate din salar, mai realizez venituri din activitati independentente (agent asigurari), in valoarea de 300 - 500 ron/luna. Cum se ... (vezi toată discuția)
Intrebare impozite pfa timmy timmy Buna ziua, Daca optez pentru infiintarea unei pfa ( sunt proaspat absolvent, nu am avut si nu am nici un contract de munca) ce impozite si contributii ... (vezi toată discuția)