avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu numerar pt bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu numerar pt bugetar

Sunt bugetar, am refuzat sa imi fac un card pt salariu si am solicitat plata numerar insa nu am primit salariu pe doua luni. Angajatorul s-a consultat cu cei de la Trezorerie si au spus ca nu imi poate plati numerar conf. HG 1104/2007. Ce pot sa fac, avand in vedere Codul muncii art.161 (1), (2), (4) si faptul ca in CCM nici un art. nu ma obliga la card.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 14 Mai 2008
În conformitate cu H.G. nr. 1104/2007 până la data de 31 decembrie 2007 se va face trecerea la plata drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru institutiile publice cu sediile in municipii si orase.
Salariatii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor institutii de credit decat cele selectate.

Este posibil ca salariul dvs sa fie depus pe card.
Credeti ca e posibil sa mi se faca un card fara cererea mea? Vi se pare legal? Eu va rugasem sa imi spuneti ce pot face in cazul in care nu se respecta Codul muncii si CCM. Pot sa actionez in instanta? Am sanse de reusita?
Nu se poate face card fara semnatura dvs.
Nu stiu ce sanse aveti, atata timp cat este in vigoare HG nr.1104/2007.
Dar cum ramane cu CCM si Codul muncii care nu se mai respecta ? Nu imi poate ajuta asta in instanta?
Nu va ajuta, intrucat asa cum v-am mai spus exista acea hotarare de guvern in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu cash utiliyator utiliyator As vrea sa mi fie platit salariul prin casieria unitatii institutiei publice in care lucrez nu prin card bancar ca pana acum caci doresc anularea cardului nu ... (vezi toată discuția)
Salariu pe card 18bubu 18bubu buna ziua!la o firma privata angajatorul poate obliga in vreun fel angajatul sa-i plateasca salariul pe card?multumesc=D> (vezi toată discuția)
Neplata salariului ContSters6135 ContSters6135 mama mea lucreaza ca profesor la un colegiu din tg-jiu. salariul nu i s-a mai platit de 3 luni de zile pentru ca a refuzat sa-si faca card . chiar este ... (vezi toată discuția)