avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

mama mea lucreaza ca profesor la un colegiu din tg-jiu. salariul nu i s-a mai platit de 3 luni de zile pentru ca a refuzat sa-si faca card . chiar este obligatoriu sa-ti faci card ca sa primesti salariul in ziua de azi? eu am card si nu am primit niciodata salariul prin intermediul lui. acum trebuie sa ma dus cu el la banca sa-l inchid si sa platesc 22 lei comision de neutilizarea. unde s-a mai pomenit asa ceva?X-(
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 01:07, 17 Iunie 2008
Art. 161. [data, modalităţile şi formele plăţii salariului]
(1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Plata în natură a unei părţi din salariu, în condiţiile stabilite la art. 160, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."
ana-cristina a scris:

mama mea lucreaza ca profesor la un colegiu din tg-jiu. salariul nu i s-a mai platit de 3 luni de zile pentru ca a refuzat sa-si faca card . chiar este obligatoriu sa-ti faci card ca sa primesti salariul in ziua de azi? eu am card si nu am primit niciodata salariul prin intermediul lui. acum trebuie sa ma dus cu el la banca sa-l inchid si sa platesc 22 lei comision de neutilizarea. unde s-a mai pomenit asa ceva?X-(

Vezi HG 1104/2007. Hotărârea de Guvern stabileşte, însă, de la 1 ianuarie 2008, plata obligatorie pe card a salariaţilor bugetari. Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice din subordinea acestora vor lua măsurile necesare ca trecerea la plata prin card a drepturilor salariale ale personalului lor să se facă până la 31 decembrie 2007.
daca ajuta,
cu buletinul se pot ridica banii de la banca si in lipsa cardului.
Hotărârea de Guvern 1104 / 2007 Reglementeaza aceste situatii.
Stiti cum e "daca-i musai....cu placere"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salar numerar coco250803 coco250803 Vreau sa fac o cerere institutiei unde lucrez pentru a-mi primi salariul in numerar,si as dori sa stiu ce legi sa invoc in aceasta.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Virare salariu in valuta ileanacz ileanacz As dori sa stiu daca este posibil ca o parte din salariul net al unui angajat sa ii fie virat in valuta, intr-un cont de valuta, in alta tara, si daca se pot ... (vezi toată discuția)
Salariu numerar pt bugetar bilabili bilabili Sunt bugetar, am refuzat sa imi fac un card pt salariu si am solicitat plata numerar insa nu am primit salariu pe doua luni. Angajatorul s-a consultat cu cei ... (vezi toată discuția)