buna ziua numele meu este George . vreau sa plec de la actualul loc de munca fara preavizul de 15 zile prin acordul partilor . Problema este ca angajatorul a fost in prima faza de acord insa acum a pus niste conditii gen : sa platesc echipamentul pe care el mi la oferit . tinand cont k am lucrat in alte localitati in ultimul timp sa platesc 50% din diurna pe luna in curs . precizez k aceste lucruri nu sunt in contractul pe care la m incheiat cu iei in momentul angajari si nici faptul ca o sa ma trimita in delegatie .
Va multumesc !!!
In cazul demisiei de termenul de preaviz se poate folosi numai angajatorul daca doreste, insa celelalte chestiuni care vi le solicita daca nu au fost trecute in CIM ori prin act anexa la CIM, nu vi le poate cere.
Daca nu este de acords cu incetarea CIM cu acordul partilor, va depuneti demisia si dupa 15 zile de preaviz puteti pleca, fara sa vi se poata retine acele diurne, care au fost achitate legal.
Conform CIM, sunteti obligat ca in cadzul demisiei sa stati preavizul de 15 zile.
Altfel, numai daca angajatorul nu si-a respectat vreo obligatie contractuala (are restante salariale neachitate) atunci puteti depune demisia si plecati fara preaviz.
problema este ca eu nu mai vreau sa stau in acel preaviz de 15 zile . dar daca eu nu am cerut acel echipament si nici sa plec in delgatie asta si fiind motivul pentru care vreau sa plec ( de cateva luni stau numai pe drumuri ) . nu vad de ce mi se impune sa il platesc , in ultima instanta ar fi trebuit sa imi ceara sa il inapoiez nu sa il platesc
Ar mai fi o varianta: sa plecati pur si simplu, situatie in care, in termen de cateva zile vor lua masura desfacerii cim, pentru absente nemotivate, bineinteles in urma unei cercetari prealabile, la care nu va veti prezenta. Restituirea sumei reprezentand echipamentul de protectie este ilegala.
Demisie
napoleonul
Buna!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Data incetarii cim
carsim4
Va rog sa imi spuneti daca prin data incetarii contratului individual de munca se intelege ultima zi lucrata si daca da...aceasta data va apare in revisal ca ... (vezi toată discuția)