avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o nelamurire?art 81Alin.7.Demisie la data expirarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o nelamurire?art 81Alin.7.Demisie la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator

Acum o luna de zile mi-am dat demisia fortat de catre angajator.Mi-am dat demisia dar in ea nu am scris nimic de preaviz de 15 zile asa cum prevede in contractul de munca.Pur si simplu angajatorul m-a asteptat dimineata la munca si fara sa-mi mentioneze ceva de preaviz a zis ca nu mai are nevoie de serviciile mele.Am fost la un functionar public de la ITM unde am fost indrumat sa cer de la angajator un REVISAL raport per salariat si o adeverinta unde in aceste documente specifica functia,perioada,salariul,si date despre incheiere,modificare si incetare contract.Problema e ca nu mi-am primit banii pentru preavizul de 15 zile,conform contractului.Incetarea contractului apare pe data de 4.04.2013 iar eu mi-am dat demisia pe data de 1.04.2013,de preaviz nici nu sa mai tinut cont.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 10 Mai 2013
Ce ati scris mai exact in actul respectiv? Poate fi interpretat ca o cerere de incetare a CIM? Daca da, in acest caz vi s-a desfacut cu acordul partilor, conf art 55 lit b CM.
Daca vi s-a desfacut CIM cu art 81 alin 7 CM, inseamna ca angajatorul a renuntat la termenul legal de preaviz cu data de 04.04.2013. Nu trebuie sa inscrieti nici un termen de preaviz in demisie. Din data de 01.04.2013 curge preavizul pana la data renuntarii totale sau partiale de catre angajator, la acest termen.
Va trebui sa va achite drepturi salariale pt perioada 01.04.-04.04.2013, in cazul in care ati fost prezent la lucru in aceasta perioada.
Angajatorul poate sa renunte la efectuarea preavizului , asa cum se dispune in art.81 lain.7 C.mun.

Pe cererea dvs de demisie , angajatorul trebuia sa puna rezolutia " cu sau fara preaviz"... prin urmare, din cate am citit, angajatorul a renuntat la preaviz incheindu-va c.i.m. la data de 04.04.2013 ... o posibilitate ar fi sa-l actionati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea demisiei in revisal diaru diaru Un salariat se prezinta in data de 05.04.2013 la serviciu si anunta demisia sa incepand cu 01.04.2013. Cum procedam ? Se poate inregistra in Revisal la data de ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)
Preaviz mariabyby mariabyby Am facut cerere de intrerupere a contractului de munca pe 2 august. Am primit drept raspuns un preaviz de 20 zile lucratoare. Vreau sa stiu in cazul in care ... (vezi toată discuția)