avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.C. cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.C. cu asociat unic

asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul Comertului) si director general, prin inregistrarea contractului de munca la ITM ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:13, 25 Februarie 2011
Multumesc domnule consilier juridic, pentru raspuns.
Intrebasem ceva, si mi s-a raspuns altceva... in fine, mai astept si alte pareri la intrebarea mea.
In final, nu am aflat ce ma interesa, si-anume cum poate fii actionar unic Consiliul Local, la un srl, ca de legalitatea lui m-a lamurit oarecum domnul consilier juridic ?
Ca sa fii actionar unic la un srl, inseamna ca tu infiintezi firma si tot tu esti si administrator in cadrul firmei.
Ma intereseaza foarte mult raspunsul corect, pentru ca nu mi-as dorii ca orice primar, sau consilier local sa-si faca un srl in numele primariei sau al cosiliului local, pe banii contribuabililor. Adica mai pe intelesul tuturor, noi investim (platind taxe si impozite ... legale si abuzive in mare parte), iar ei (primarie, consiliu local) infiinteaza, gestioneaza si aduna profitul unui srl ... care se dovedeste de fapt ca este al nostru al tuturor.
Si partea interesanta este ca acel srl este bagat in faliment pentru a se pierde urma banilor folositi in mod nejust si apoi se infiinteaza alt srl, cu acelasi obiect de activitate (si care "cumpara" de la srl_ul falimentat, toate utilajele si intreg patrimoniu, la un pret derizoriu) si cu aproximativ acelasi nume, fiind doar adaugat la numele initial, anul in care a fost infiintat.
"Curat-murdar":O pe banii contribuabililor, care platesc taxe si impozite fara ai interesa ce se intampla cu banii lor. Pe mine personal chiar ma intereseaza unde se duc banii nostri si chiar am dreptul sa aflu acest lucru.=D>
Sacrifice a scris:

Ca sa fii actionar unic la un srl, inseamna ca tu infiintezi firma si tot tu esti si administrator in cadrul firmei.


Eroare.

LEGEA Nr. 31 din 16 noiembrie 1990 privind societăţile comerciale
....
CAP. 6
Societăţile cu răspundere limitată
...

ART. 197
(1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
Se pare ca primesc raspunsuri din ce in ce mai bizare.#-o
Problema nu este daca srl_ul are unul sau mai multi administratori, "asociati sau neasociati". Nu pricep de este asa greu de inteles termenul de "unic actionar" ceea ce denota ca nu ar avea mai multi actionari, ci unul singur, in speta Consiliul local.
O sa ne trezim ca presedintele tarii, premierul sau oricare alt parlamentar isi va face firma pe bani publici, el fiind unic actionar si totodata si beneficiar al profitului obtinut prin srl_ul facut.
Asteptam si alte raspunsuri strict la obiect. Multumesc.
Se pare ca dvs. nu pricepeti, desi vi se da si textul de lege.
In primul rand, v-am explicat sa nu mai folositi expresia "actionar unic" atunci cand este vorba de SRL.
Daca tot mai stati pe forum, invatati sa faceti diferenta intre asociat si actionar, nu este totuna.
In al doilea rand, ce este greu sa pricepeti ca acel asociat unic este Consiliul local, iar administrator poater fi oricine, persoana fizica sau juridica, nu neaparat sa fie asociatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, As vrea sa stiu daca un SRL cu asociat unic care este si administrator poate fi si salariat. Parerile sunt impartite, dar as vrea o baza ... (vezi toată discuția)
Inselaciune intre coasociati! ContSters88981 ContSters88981 Ce fac , in conditiile in care constat ca unul dintre coasociatii mei(suntem 3 intr o firma , cu 33.33% fiecare), in ultimile 6 luni si a infiintat o noua ... (vezi toată discuția)