avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare despre modificari in CM & fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare despre modificari in CM & fisa postului

Buna ziua,

In urma unei decizii a corporatiei la care lucrez, in care doua echipe (A-echipa mea si B-echipa cealalta) s-au unit, sub conducerea managerului echipei B. In urma unirii celor doua echipe, as avea cateva intrebari:

1. Managerul echipei B, a preferat ca pe functia de adjunct sa ia pe altcineva, din fosta mea echipa. Are dreptul legal sa faca acest lucru, atat timp cat mie nu mi-a fost propus acest post, deci nu l-am refuzat?

2. In urma noii numiri, DRU doreste operarea de modificari in CM a functiei mele, din Manager in Inginer (fara modificarea drepturilor salariale). Este posibila conform codului muncii retrogradarea in situatia mentionata mai sus?

3. In conditiile in care fisa postului din cadrul noii echipe nu este adaptata activitatilor desfasurate, contine elemente cu care nu sunt de acord, as putea face ceva pentru a obtine modificarea fisei postului, atat timp cat eu nu am cerut unirea echipelor, dar a trebuit sa colaborez in timpul hand-over-ului?

Multumesc anticipat,
GM
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 15:58, 12 Mai 2008
1-2.Dupa parerea mea, nu ati fost retrogradat, ci pur si simplu in urma reorganizarii s-a desfiintat postul pe care il detineati. Daca ar fi procedat exact dupa litera legii, angajatorul trebuia sa va propuna un alt post disponibil in societate. E foarte greu de prins nuanta, daca inclusiv postul de adjunct nou creat prin reorganizare facea parte din posturile disponibile-se pare ca s-a ocupat instantaneu. Evident, desi a incercat o reglementare a situatie printr-un act aditional la CIM si nu o decizie de desfacere a acestuia, exista pentru angajator si posibilitatea sa procedeze la desfacerea CIM pe motivul desfiintarii postului, daca dvs. refuzati noua functie, propusa prin act aditional si o alta fisa a postului...ce preferati?
3.Fisa postului se intocmeste de angajator. Faptul ca nu dvs. ati propus reorganizarea nu are nici o relevata- unii trag foloasele, altii trag ponoasele. Bineinteles ca puteti discuta cu conducerea si cu responsabilul RU referitor la fisa postului- poate ca nu este bine gandita, finisata etc, data fiind graba reorganizarii.
Sunt de parere ca corporatia la care lucrati a procedat corect dpdv moral. Ca mai sunt mici chestiuni de rezolvat ca fisa postului asta nu constituie o problema. Se vor rezolva.

Va considera un om de valoare pentru ca a mentinut salariul intact si are in continuare nevoiede dvs. dar are alte orientari privind managmentul de perspectiva. Daca doriti in continuare un post de manager cautati o firma care are nevoie de experienta personala in privinta managmentului.
Restul problemelor cu corporatia sunt de parere ca se pot rezolva ameabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare fortata in alta echipa, cu aceeasi fisa de post Elena0000 Elena0000 Buna ziua, Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns in limita disponibilitatii. Povestea este putin mai lunga insa o sa incerc sa o ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se poate contesta o evaluare făcută de către ... AlexaB97 AlexaB97 Bună seara! Se poate contesta o evaluare făcută de către angajator dacă nu este corectă și nici nu există dovezi pentru a susține ce s-a scris în ... (vezi toată discuția)
Functie de conducere- reorganizare institutie andre_1996 andre_1996 In anul 2008 am ocupat prin concurs functia publica de conducere de director executiv. In septembrie 2008 noul primar ales a propus spre avizare la ANFP o noua ... (vezi toată discuția)