avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se face recurs?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se face recurs?

Cum se face recurs si unde?
Cel mai recent răspuns: Sorina Tusa , Avocat 10:15, 19 Februarie 2011
Buna ziua !
Recursul se depune la instanta a carei hotarare/ sentinta se ataca , in termen de 15 zile de la comunicare .... modele gasiti pe net ....
Pentru a putea primi un raspuns lamuritor, trebuie sa adresati o intrebare completa, in sensul de preciza obiectul actiunii, in raport de care sa va spunem calea de atac si termenul in care se poate formula.
Dar raspunzand scurt intrebarii dvoastra, trebuie sa stiti ca recursul se formuleaza in general (!!!) in termen de 15 zile de la comunicare pentru partile lipsa si in termen de 15 zile pentru partile prezente, se depune la instanta care a pronuntat hotararea pe fond, fie prin posta, fie la registratura instantei respective, si cererea de recurs trebuie motivata in fapt si in drept, dar mai ales fiti atenta la ceea ce solicitati.
nu uitati sa motivati recursul si in drept sub sanctiunea nulitatii
Recursul este o cale de atac. Conditiile sunt prevazute la art. 299-316 Cod procedura civila. Trebuia sa aveti in vedere sentinta pe care o atacati cu recurs si sa va incadrati in termenul prevazut de lege, respectiv 10 sau 15 zile de la comunicarea sentintei. Motivele de recurs sunt exclusive si sunt precizate in art. 303 Cod procedura civila. Recursul se adreseaza instantei ierarhice superioare celei care a judecat in prima instanta, dar se depune la instanta care a judecat fondul (prima instanta).
Instanta mi-a respins plangerea prin care solicitam anularea amenzii si suspendarea permisului de conducere.
Mi-a fost retinut permisul pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Era coloana de masini, pietonul nu intentiona sa treaca strada iar intre masini si coloana era inca o banda de circulatie pe acelasi sens. Nu exista nicio inregistrare video, nici un martor iar eu (din pacate ) am semnat procesul verbal, fiind intimidata de modul autoritar in care mi-a vorbit politistul ( pur si simplu nu mai vroiam sa continui discutiile cu dansul si am semnat... )
Sunt revoltata pentru ca nu este corect sa te trezesti fara permis iar politia sa nu aiba nici macar o dovada impotriva ta!!!

Ce pot face in continuare?

Alte discuții în legătură

Termen recurs eugen68octavian eugen68octavian Va rog sa-mi spuneti daca inregistrez in data de 17 noiembrie 2008 ocerere de recurs cam c\nd o sa fie primul termen? (vezi toată discuția)
Cum se face un recurs? xdogcatalin xdogcatalin Buna Ziua. Am primit azi o comunicare referitoare la o decizie din luna a 5.2013,prin care ma anunta ca am pierdut procesul cu institutia care m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Mai pot promova recurs impotriva hotararii pronuntate de judecatorie? Diana89 Diana89 Citisem pe forum ca, odata cu adoptarea legii \"micii reforme\", pv de contraventie nu mai poate fi atacat cu recurs in termen de 15 zile, decizia instantei de ... (vezi toată discuția)