avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa Divort , Fetita a ramas pe Nume meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa Divort , Fetita a ramas pe Nume meu

Dupa divort , fetita imi poarta numele ... vreau sa stiu daca ma afecteaza pe mine in viitor si daca sant unele probleme care poate sa apara pe viitor ?
Daca as avea o proprietate sau o suma mare de banii pe numele meu , ar trebui ca fata mea sa depinda de ei ? sau asta nu are nici o legatura doar atat ca e pe numele meu ... ?
Mentionez faptul ca platesc Pensie de intretinere lunara...
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:05, 22 Februarie 2011
daca sunteti tatal ei, este absolut firesc sa va poarta numele si dupa divort.
divortul fiind un mijloc procesual prin care se deface casatoria dintre soti, nicidecum filiatia dintre tata si copii!
Trebuie sa stiti ca fetita este descendent de gradul 1, are dreptul la mostenire, dar pe parcursul vietii dumneavoastra va puteti administra bunurile cum doriti.
Cam atat s-a inteles din intrebare....
uddo a scris:

Daca as avea o proprietate sau o suma mare de banii pe numele meu , ar trebui ca fata mea sa depinda de ei ? sau asta nu are nici o legatura doar atat ca e pe numele meu ... ?
Mentionez faptul ca platesc Pensie de intretinere lunara...

Ce vreti sa spuneti? Fata nu depinde de bunuri, va va mosteni cand veti muri! Daca averea dv. va fi de 1 leu, si din acela va mosteni partea ei.
Pana atunci, ganditi-va ca ea este produsul dv. pe jumatate si aveti obligatii si dincolo de pensie. Adica...din acelea parintesti, respectiv sa vegheati la cresterea si educarea ei sau sa cereti reincredintarea, daca mama ei nu poate sa ii ofere ceea ce va doriti dv. pentru copil.

Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
elena138, utilizator
si pe-al cui doriti sa-l poarte? nu sunteti tatal fetitei ?
la ce probleme va referiti?
fetita nu are acum dreptul la averea dvs, ci numai drept de mostenire, va mosteneste dupa decesul dvs
si daca dupa ce se marita ?si normal ca isi schimba numele , atunci mai are un drept dupa moartea mea ?

Alte discuții în legătură

Adoptie minora 15 ani Buna ziua, Sunt casatorita a doua oara de 12 ani.Din prima casnicie am o fetita de 15 ani care mi-a fost incredintata in urma procesului de ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristinaioana cristinaioana buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!! am primit o citatie prin care ... (vezi toată discuția)