Buna ziua,
Sunt casatorita a doua oara de 12 ani.Din prima casnicie am o fetita de 15 ani care mi-a fost incredintata in urma procesului de divort si poarta numele de familie al tatalui biologic.Parintii mei vor sa o adopte(infieze), sa le poarte numele in ideea ca dupa moartea lor sa primeasca mostenire casa in care locuiesc si terenurile pe care le detin.Am spus- parintii mei- dar de fapt mama,dupa un concubinaj de 17 ani s-a casatorit legitim cu asa zisul tata si locuiesc la tara tot de atata timp,iar bunurile imobile nu sunt dobandite impreuna,tata (ii spun tata pentru ca merita)mostenindu-le la randul lui de la parintii,si in conditiile in care el mai are doua surori.Eu sunt de acord cu aceasta infiere(si tatal biologic la fel).La acest subiect am cateva intrebari:
-se poate face aceasta infiere in aceste conditii?
-daca sotul mamei are acte de proprietate pe casa si terenuri,dupa moartea lui,ii poate reveni fetitei?
-ca mama naturala mai am vreun drept asupra copilului?
-o afecteaza pe fetita in vreun fel aceasta schimbare,caci este in clasa a-8-a si incep demersurile de inscriere la liceu;
-daca vreau sa o iau cu mine in strainatate intampin vreo dificultate?
-fetita poate fi infiata de parintii dvs
- fetita va fi mostenitoarea tatalui ei adoptiv
-nu veti mai avea drepturi, parinti care sa decida pt ea vor fi cei adoptivi. de asemenea nu va va mai mosteni, legal va fi ca si cum nu ati avut copil vreodata
-legal n-o afecteaza, se schimba actele si gata
- da, veti avea nevoie de procura speciala de la parintii ei si cazier judiciar pt dvs.
si cu asta am raspuns intrebarilor dvs... insa personal nu stiu cum faceti asta, sa va dati copilul spre adoptie doar pt avere, care poate intra in posesia fetitei pe alte cai. in plus , chiar daca fata e de acord, cred ca o va afecta destul de mult o astfel de decizie. mai ganditi-va daca chiar vreti sa faceti asta
Multumesc pentru raspunsuri.Adevarul este ca nu as putea sa ma lipsesc de unicul meu copil in acest fel.Este singura fiinta care imi da putere sa merg mai departe si as face orice pentru ea dar nu si sa renunta la ea.Cand am descris situatia cred ca era corect sa spun'' DACA'' as fi de acord cu infierea....Imi dau seama ca sunt si alte modalitati de a-i mosteni pe bunici.Am incercat sa fac doar un scenariu sa vad situatia mai clar.Acum stiu ca trebuie sa caut alta varianta.
Multumesc inca o data!
Adoptie
ovidana
Buna ziua. Am si eu o problema. Sotul meu ar dori sa o infieze pe fetita mea in varsta de 4 ani. Poate sa faca acest lucru si cat de complicata este ... (vezi toată discuția)