avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Buna ziua. Am si eu o problema. Sotul meu ar dori sa o infieze pe fetita mea in varsta de 4 ani. Poate sa faca acest lucru si cat de complicata este procedura? Mentionez ca tatal fetitei mele este decedat. Si avand in vedere ca fetita mea a mostenit 75% din averea tatalui sau, as vrea sa stiu cum se rasfrange acest lucru asupra infierii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:03, 15 Iunie 2010
Da,sotul dvs.poate sa o infieze pe fetita.Avand in vedere faptul ca tatal natural al copilului este decedat,conform art.12 alin.3 din Legea nr.273/2004 privind regimul juridic al adoptiei-"(3) Daca unul dintre parintii firesti este decedat, necunoscut, declarat, in conditiile legii, mort sau disparut, pus sub interdictie, precum si daca se afla, din orice imprejurare, in imposibilitate de a-si manifesta vointa, consimtamantul celuilalt parinte este indestulator."


Veti avea nevoie de avocat in demararea acestei proceduri,aceasta fiind una destul de complexa,iar un profesionist va poate indruma cum si ce anume trebuie facut.
bun aziua.
da sotul dvs o va putea adopta pe fiica dvs.
competenta apartine Tribunalului.
va sfatuiesc sa apelati la un avocat care sa va ajute in demersul dvs.
succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de acordul lui marykaty- marykaty- sotul meu vrea sa imi adopte fetita din prima casatorie pe care o creste de la varsta de 2 ani , mentionez ca fetita are 5 ani si 3 luni si nu si-a vazut tatal ... (vezi toată discuția)
Adoptie danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti care este procedura de adoptie copil minor de catre bunicii materni in situatia in care tatal este necunoscut? va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Infiere minor 10 ani incredintat tatalui. AdyW AdyW As dori sa stiu ce proceduri trbuiesc urmate pt infierea copilului care mi-a fost incredintat prin sentiinta de divort, apoi din nou in urma unui proces de ... (vezi toată discuția)