avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

va rog sa-mi spuneti care este procedura de adoptie copil minor de catre bunicii materni in situatia in care tatal este necunoscut?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danamatea , utilizator 10:44, 20 Decembrie 2011
Art. 12 legea 273/2004 republicata 2009
(3) Daca unul dintre parintii firesti este decedat, necunoscut, declarat, in conditiile legii, mort sau disparut, pus sub interdictie, precum si daca se afla, din orice imprejurare, in imposibilitate de a-si manifesta vointa, consimtamantul celuilalt parinte este indestulator.

De asemenea, trebuie sa-si dea consimtamantul la adoptie copilul care a implinit varsta de 10 ani, precum si adoptatorul sau, dupa caz, familia adoptatoare.
Familia care doreste sa ia in adoptie un copil, trebuie sa depuna la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul de domiciliu, o cerere scrisa in vederea evaluarii conditiilor morale si materiale si obtinerea atestatului ca familie/persoana apta sa adopte un copil.
multumesc,sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de acordul lui marykaty- marykaty- sotul meu vrea sa imi adopte fetita din prima casatorie pe care o creste de la varsta de 2 ani , mentionez ca fetita are 5 ani si 3 luni si nu si-a vazut tatal ... (vezi toată discuția)
Care este procedura legala pt a adopta copilul sotului? crisstti crisstti Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema - Sotul unei bune prietene in urma unei aventuri, a avut un copil inainte de casatoria cu ... (vezi toată discuția)
Adoptie ovidana ovidana Buna ziua. Am si eu o problema. Sotul meu ar dori sa o infieze pe fetita mea in varsta de 4 ani. Poate sa faca acest lucru si cat de complicata este ... (vezi toată discuția)