Recunoaștere copil
Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva.
Am o fetita de 2 ani si 7 luni,care este trecută doar pe numele meu.In certificatul ei,la tata,este liniuța.Nu a vrut sa o recunoască,si fiecare cu treaba lui.Eu acuma sunt intr o alta relație,,si as dorii sa va întreb,cum se procedează daca actualul meu partener vrea sa recunoască fetita mea si sa o treacă pe numele lui? Menționez ca inca nu suntem căsătoriți,urmează.
Va multumesc
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate să o înfieze. Asta ar fi procedura legală și morală. Nu-i corect și nici moral să minți copilul. Copilul are dreptul să știe cine este tatăl natural, și cine este tatăl adoptiv.
Asa este.Cu siguranta cand va creste va stii adevarul.Eu doar vroiam sa stiu cum se procedează si ce trebuie sa facem. Dapix a scris:
Poate să o înfieze. Asta ar fi procedura legală și morală. Nu-i corect și nici moral să minți copilul. Copilul are dreptul să știe cine este tatăl natural, și cine este tatăl adoptiv.
Trebuie mai întâi să va căsătoriti iar dupa trecerea unei perioade de cel putin 5 ani de la casatorie sotul dvs poate solicita sa adopte copilul.
Cred ca varianta optimă ar fi sa il actionati pe tata in instanta pentru stabilirea paternitatii copilului si sa solicitati exercitarea exclusiva a autorității parintesti.
Cum relatiile in ziua de azi nu mai sunt
"pana cand moartea ne va desparti" cred ca in caz de divort ar fi traumatizant pentru copil sa stie ca a pierdut deja 2 tati pana acum.
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se procedează în felul următor, dacă vreți o procedură morală și legală:
- îl dați în judecată pe tata natural al copilului pentru stabilirea paternității;
- solicitați exercitarea exclusivă a autorității părintești;
- solicitați pensie de întreținere de la tata natural pentru copil;
Dacă e să ne raportăm, strict la lege, nici nu-i legal să recunoști un copil care nu este al tău. Dacă o recunoaște un alt bărbat dă o declarație falsă, și comite o infracțiune penală.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu trebuie sa il actionati pe tata in instanta ca sa se stabileasca patenitatea, nu avea sens cat vreti ca partenerul dvs sa va infieze copilul. Ar fi inutil, sa dati niste bani ca aopi sa riscati sa nu mai aiba loc adoptia pt ca tatal nu e de acord, si v-ar mai si incurca.
Adoptia e mai lesne de facut daca incepeti procedurile dupa ce va casatoriti, nu e necesar sa asteptati 5 ani. Daca nu va casatoriti, partenerul dvs trebuie sa astepte 5 ani ca sa infieze.
Daca sunteti casatoriti, poate incepe procedurile imediat.
Apelati la dgaspc, ei va asista in ce priveste adoptia.
Corect e sa il infieze, altfel, daca L=ar recunoaste" desi recunoasterea nu reprezinta adevarul, aceasta recunoastere ar fi contestat de oricine interesat.
Daca il adopta, nimeni niciodata nu mai poate ataca, contesta etc.
Tata ti-e cel care te creste nu neaparat, te face, asa ca copilul merita un tata bun.
Poate ca ar trebui sa mai asteptati cu adopti sa vedeti cam cum e cu copilul, nu sa il iubesca acum ca va iubeste pe dvs.