avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere copil de catere cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere copil de catere cetatean strain

:(:oops:multumesc anticipat!am un copil de 7 ani pe care tatal lui nu l/a recunoscut.la 5 ani dupa nasterea lui mi/am gasit pe cineva care este acum sotul meu si care la rindul lui vrea sa recunoasca copilul .tin sa precizez ca sotul meu este cetatean de origine turca.nu stiu cum sa procedez si i/mi este teama ca tatal copilului sa nu reapara
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 14:35, 23 Aprilie 2010
pai.... poate sa apara tatal natural si chiar daca nu, de ce sa incepeti cu o minciuna atat de gogonata?#-o

mergeti pa varianta infierii, intrucat dvs. sunteti de acord ca minorul sa aiba doi parinti iubitori, si nu trebuie sa va sperie procedurile care trebuie sa le urmati , nu sunt chiar atat de dificile daca veti fi ajutata de un avocat.
daca e sotul dvs legal, poate sa il infieze.. e mai simplu mai ales daca nu este recunoscut de tatal..
prin infiere, sotul dvs va avea aceleasi drepturi si obligatii ca si tatal natural. poate nu-l cunoasteti indeajuns de bine pe sotul dvs pt acest pas.
deocamdata copilul e numai al dvs, in anumite situatii, e mai bine
sant aceias persoana care si'a PUS ACEASTA PROBLEMA.COPILUL MEU ARE 7ANI ;TATAL NATURAL STIE FOARTE BINE CA ESTE COPILUL LUI DAR NU ACCEPTA ACEST 'LUCRU NEIMPORTANT ' ASA CUM IL NUMESTE EL. CU SOTUL SI TATAL COPILULUI MEU ACTUAL SUNTEM FOARTE FERICITI . ATUNCI DECE COPILUL MEU SA NU BENEFICIEZE DE UN TATA SI IN ACTE
aveti doua posibilitati :
1. il dati in judecata pe tatal biologic al minorului pt. stabilirea paternitatii, ulterior copilul va fi infiat de catre sotul dvs .
va trebuie acceptul tatalui biologic in acest sens.
2. sotul dvs. il infiaza direct, prin instanta de judecata .

Alte discuții în legătură

Drepturi la adoptie septimiutiberiu septimiutiberiu situatzie: un cuplu casatorit X si Y infiaza cu drepturi limitate un copil Z in anul 1992 copilul Z pastrind numale tatalui biologic. In 1998 moare tatal ... (vezi toată discuția)
Sotii pot lua la casatorie numele de familie al bunicilor? Jonny93 Jonny93 Buna ziua, vreau sa stiu daca la casatorie sotii pot opta sa poarte numele unuia dintre bunici (materni). (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului actual ela_mia07 ela_mia07 Buna ziua!Am o fetita de 13 ani si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ptr.a trece fetita pe numele actualului sot.mentionez ca pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)