avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare de sanatate

Buna ziua stimate doamne si domni.
Ma confrunt cu urmat. problema si anume din noiembrie 2010 mi s-a terminat somajul.Cu multe eforturi platesc la Directia Muncii cotizatia de 222 lei pe luna pentru a a-mi merge vechimea.
Nelamurirea mea este daca nu am contract de asigurare de sanatate pentru ca nu mai dispun de banii sa o platesc, am inteles ca e vreo 38 lei pe luna ,ce se va intampla pe viitor cu mine daca ma voi angaja sau daca o sa raman gravida in acest timp cat nu am un loc de munca.
Daca sotul poate sa ma i-a pe asigurare lui ce formalitati trebuie urmate.Ce avantaje sau dezavantaje are el?
Multumesc celor care imi vor raspunde.
O zi frumoasa in continuare va doresc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 18 Februarie 2011
Daca pe viitor va angajati vi se va plati contributia de asigurari de sanatate.
Daca ramaneti gravida nu veti putea beneficia de indemnizatia de crestere copil.
Daca sotul lucreaza puteti fi coasigurat pe asigurarea acestuia. Trebuie sa mearga la societatea unde lucreaza si sa spuna ca doreste sa va ia in intretinerea acestuia. Va trebui sa completeze la societate o declaratie tip iar dvs. o declaratie prin care aratati ca nu realizati venituri supuse impozitului.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
lauraadriana, utilizator
Multumesc pentru raspuns.Dar daca din noiembrie pana acum nu am facut nici un contract si nici el nu m-a luat pe asigurarea lui ce se intampla?
Ideea care este si de ce este necesar sa fi asigurat?
1. Plata contributiei la Casa de Pensii va ajuta deoarece perioada cat platiti este stagiu de cotizare la pensie.
2. Puteti fi coasigurata sotului la sanatate, asa cum v-a spus @lauraadriana.
3. Daca nu sunteti asigurata la sanatate nu puteti beneficia de serviciile medicale gratuite (medic de familie, spital, medicamente gratuite sau cu reducere).
4. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani. Pentru asta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri impozabile din salarii, din activitati independente sau din activitati agricole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare kis_ioana kis_ioana pot fi coasigurat dupa mama mea? (vezi toată discuția)
De ce drepturi beneficiez daca sunt gravida si nu sunt angajata? adriano451 adriano451 Buna seara!As vrea sa aflu pana nu e prea tarziu sa iau anumite masuri de ce drepturi beneficiez eu atat ca gravida,dar si apoi dupa ce nasc.Copilul meu va ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)