avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare padure

Am cerut in termenul legal si mi s-a retrocedat , partial, in 2007, o suprafata de padure in judetul Covasna . Actele doveditoare au fost extrase de cf si o copie de pe o harta veche ! Ulterior am mai descoperit 2 parcele de padure pentru care am acte doveditoare( extrase cf, acte de vanzare-cumparare,etc ). Acum Romsilva nu vrea sa-mi mai dea nimic inapoi pe motiv ca nu am o harta recunoscuta si stampilata de OCPI. Hartile orginale nu se regasesc in arhivle OCPI Covasna sau in arhivele statului ! Acest motiv nu a fost invocat la prima retrocedare ! Un expert mi-a realizat , pe baza copiei hartii vechi, o expertiza care dovedeste dreptul de proprietate asupra padurilor pe care le car dar Romsilva nu vrea sa tina cont de ea !
1. Am vreo sansa ca un judecator sa-mi dea o sentinta favorabila pe baza acestei expertize ?
2. Are cineva cunostinta de faptul ca la arhivele statului din Viena sau Budapesta s-ar gasi arhivele cu hartile cadastrale din Transilvania ?
Multumesc .

Alte discuții în legătură

Dovada calitatii de parte interesata/persoana interesata dariad dariad La Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie: (1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa justifice vreun interes, poate cerceta orice carte ... (vezi toată discuția)
Preluare abuziva teren in bucovina Mosu Campan Mosu Campan Am mostenit pamant in Bucovina. Familia mea a lipsit din localitate aproape 25 de ani. In 1991(dupa aparitia legii 18/1991 am revenit sa vad ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Expertiza topografica (fond funciar) ff ff Vă rog să-mi spuneți dacă într-un proces de fond funciar în care folosesc martori pentru dovedirea unor suprafețe ... (vezi toată discuția)