Din 1991 pana acum au trecut 17 ani! Niste vorbe v-au oprit din demers? #-o Bucovina in mare parte este zona de carte funciara, la fel ca si Transilvania, Banat, Maramures si Crisana. Asa ca de ce nu verificati la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara de care apartine localitatea respectiva ce s-a intamplat cu imobilele? Intre timp, s-ar putea sa va fi uzucapat altii. Si apoi, de unde stiti ca ati mostenit teren in Bucovina? :)Ce acte doveditoare aveti? Va plangeti ca nu exista acte de preluare a imobilelor - pai daca nu exista, ar insemna ca autorii dvs ( cei pe care i-ati mostenit) sunt inregistrati ca proprietari.
E foarte important sa aveti acte de proprietate, in zonele rurale montane s-a mai auzit de proprietari fara acte, care trebuie sa faca actiuni in instanta pentru a li se constata dreptul de proprietate...dar nu e cazul dvs, pentru ca ati intrerupt posesia imobilelor.
Ma bucur ca exista cineva care cunoaste situatia. Nu ! Vorbele nu m-au oprit din demers. Am facut toate demersurile necesare pentru a-mi recupera pamantul. Am titlu de propietate din 1904, am extras de carte funciara din 1910, reactualizat in 1991, in 1997 si in 2005. In toate se indica autorul (BUNICUL MEU) si faptul ca terenul este LIBER DE SARCINI. Am Planuri de situatie si plan de amplasament cadastal. Am plansa zonei facut la 1910 pe care sunt desenate parcelele conform extraselor de Carte Funciara. De asemenea am actele de filiatie directa si mentionez ca si tatal meu si eu suntem descendenti unici. In alta ordine de idei, pana in 1962 au fost platite impozitele aferente In 1962 am recuperat chitantele de la un vecin, dar acesta a decedat. Stiind ca s-au platit pana in 1962 impozite, m-am intrebat cum a putut fi nationalizat in 1949. Tata era inginer, deci nu se putea dedica vietii in munte, iar eu indrazneam sa imi fac studiile. Am crezut ca pamantul a fost preluat "la colectiva" dupa 1962, si asa am aflat ca aici nu a fost "colectiva". Si eu am studii superioare, sunt un tip organizat si din aceasta cauza m-am interesat de formele de preluare. Multumesc ptr. interes. Mosu Campan.
Si ati dezbatut succesiunea si in 2005 apareati in extrasul CF dvs, ca proprietar tabular?
Cine va ocupa pamantul, in cazul acesta?
Ce va voi spune reprezinta intrebarea vietii mele.
In anul 1997- 98 am reusit si mi-au retrocedat intreaga suprafata. Am titlu de proprietate din mai 1998. Toate parcelele sunt conform extrasului de Carte Funciara si planului cadastral. Una din ele se impadurise cu vegetatie spontanee tanara. Ok. Le-am stapanit in liniste si pace pana in anul 2002 cand primaria a inceput demersurile de a CONSTITUII padurea comunala. Cu nonsalanta, proiectantul, a inglobat si parcela mea cadastrala in parcela amenajistica a Ocolului Silvic. Am atras imediat atentia si in 2003 am facut reclamatie in scris. Nu-au recunoscut nici planul cadastral, nici extrasul de C.F. si nici Titlul de Proprietate. - ESTE A LOR ! si gata.
Parcela era marcata si ingradita. Acum intreb, in ce baza au luat-o ? Nu exista nici un act de preluare, nici o dovada cum ca ar fii a lor. Am insistat si OCPI a recunoscut ca parcela face parte din parcela amenajistica a ocolului. Pe exstrasul de C.F. apare ca faneata. Pe suprapunerile cadastrale apare evident acest lucru. Din 1998 s-au schimbat 3 primari. Ce facem credem pe cineva care scrie ca acea parcela a fost luata conf. Legii 119/1948 ? Ha. Ha. Mosu Campan.
Trebuie sa dati in judecata Primaria pentru abuzul pe care l-au savarsit impotriva proprietatii dvs. Angajati-va un avocat din zona respectiva. Daca vroiau sa va ia terenul pentru nu stiu ce interes public, trebuia sa va fi expropriat, nu sa dea navala pe proprietatea dvs.
Judecati-va, daca tineti la proprietatea dvs. Daca doriti doar sa radeti de diversi functionari si demnitari, nu este nevoie sa va rezumati doar la cei din satul acela din Bucovina- e plina tara de motive de ras si plans. Continuati sa platiti impoziti si angajati-va un avocat care sa aiba experienta in procesele cu Statul.