avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare cu cantec.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare cu cantec.

Am mostenit de la bunici un teren in Bucovina, intabulat in 1910, cu carte funciara si plan cadastral. Terenul se gaseste in zona de munte, nenationalizabila. In sat la noi nu a existat nici colectiv nici alta forma de colectivizare si se compune din - pasune, faneata si padure. Despre padure am aflat ca a fost nationalizata prin constitutia din 1948, dar pasunea nu. M-am interesat la primarie, la prefectura si la arhivele nationale, nu am gasit nici un act de preluare al terenului, nici personal, nici colectiv. In anul 1997 mi sa comunicat ca terenul meu a fost inscris in lista bunurilor din patrimoniul public si privat intocmita conform HG nr. 113/ 1992 si au refuzat sa mi-l dea. Totusi in urma cererilor repetate facute la prefectura, in anul 1998 am fost pus in posesie cu 10,8 Ha pasuns si faneata si 1 Ha. padure. Au fost emise titluri de propietate si proces verbal de punere in posesie, terenul a fost marcat prin cioplaje pe copaci. dar In anul 2002 a fost acea furtuna care a rupt F. multi copaci, dintre care si cei de marcaj. In anul 2003 am vazut ca primaria a intocmit planuri ce intra si pe terenul meu. Am atentionat in scris primaria asupra neregulilor dar nu am primit nici un raspuna. In anul 2007 primaria mi-a inaintat o hartie cum ca este diapusa sa imi retrocedeze bucata inclusa abuziv in actele lor. Acte pe care refuza sa mi le arate. Astept sfaturi si sunt dispus sa achit consultatia. La cererile si adresele mele raspund in doi peri sau inexact. Am 65 de ani si ei asteapta sa mor, pentru ca situatia sa ramana asa cum vor ei. Multumesc anticipat Mosu Tuti.
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 16:10, 11 Martie 2008
Constitutia de la 1948 declara padurile ca fiind de interes public si de aceea au fost declarate ca fiind bunuri supuse regimului de proprietate publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare abuziva teren in bucovina Mosu Campan Mosu Campan Am mostenit pamant in Bucovina. Familia mea a lipsit din localitate aproape 25 de ani. In 1991(dupa aparitia legii 18/1991 am revenit sa vad ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea dreptului de proprietate teofillaze teofillaze Sunt membru al unui composesorat urbarial satesc.Ni s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului forestier detinut de composesorat inainte de 1945 ... (vezi toată discuția)
Ce valoare juridica si legala are in fata instantei civile un registrul agricol din anii 1948 - 1951, privind terenuri vegetatie forestiera (teren padure) ? conform legea nr. 18/1991 si a legea nr.1/2000 soparla62 soparla62 Buna ziua, stimati utilizatori, sfatuitori, cunoscatori de drept civil, privind legile retocedarilor de terenuri. Intreb ? Ce valoare juridica si legala are ... (vezi toată discuția)