avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare datorii intre 2 societati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare datorii intre 2 societati

daca soc.X are datorie la soc.Y 4500 ron, iar soc Y are datorie la soc.X 15.000 ron, si daca X plateste datoria cu chitanta , se mai face ordin de compensare si se raporteaza la imi?
- este obligatoriu raportarea tuturor datoriilor mai mari de 10.000 ron si mai vechi de 30 zile la imi?
Cel mai recent răspuns: andrei44 , utilizator 18:17, 20 Februarie 2011
Compensarea o puteti face doar pentru suma de 4500 lei.Diferenta se plateste prin banca.
DECI, TOTUSI NU AM INTELES, MAI FAC ORDIN DE COMPENSARE PTR. CEI 4500 RON SI RAPORTEZ LA IMI?
SI RASPUNSUL LA CEALALTA INTREBARE?
1.Compensarea o puteti face si prin chitante.Diferenta trebuie achitata sau primita dupa caz cu op daca este vorba despre o factura cu valoare mai mare de 5000 lei.
2.Daca faceti compensare -cu PV- cu valoare de doar 4500 lei de ce trebuie sa raportati la IMI?
expro a scris:

daca soc.X are datorie la soc.Y 4500 ron, iar soc Y are datorie la soc.X 15.000 ron, si daca X plateste datoria cu chitanta , se mai face ordin de compensare si se raporteaza la imi?
- este obligatoriu raportarea tuturor datoriilor mai mari de 10.000 ron si mai vechi de 30 zile la imi?

Daca X plateste cu chitanta, nu faceti ordin de compensare.
da, este obligatorie raportarea facturilor cu scadenta depasita de 30 de zile, dar asta nu inseamna compensare.
andrei44 a scris:

expro a scris:

Daca X plateste cu chitanta, nu faceti ordin de compensare.
da, este obligatorie raportarea facturilor cu scadenta depasita de 30 de zile, dar asta nu inseamna compensare.

@andrei44,utilizatorul nostru a scris foarte clar ca valoarea pentru compensare este de 4500 lei.

@expro
Nu taiati chitanta si faceti si proces verbal de compensare prntru aceeeasi suma . Eventual procedati cum v-a sfatuit mai sus colega mea @simonaoprica
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Ordine de compensare mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua! Se poate face compensare intre doua firme pentru facturi mai mari de 10000 lei cu scadenta depasita, fara a apela la serviciul de compensare IMI? ... (vezi toată discuția)
Compensare dena71 dena71 De la firma X am cumparat marfa, la randul meu eu i-am vandut niste mijloace fixe. Am posibilitatea de a efectua compensatie? (vezi toată discuția)
Ordine de compensare Flori David Flori David Este obligatoriu ca pentru o compensare intre 2 firme, ambele sa initieze ordine de compensare? Daca initiaza doar o societate si se mentioneaza pe verso atat ... (vezi toată discuția)