avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Grad de handicap schimbat; am vreo sansa la tribunal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Grad de handicap schimbat; am vreo sansa la tribunal?

Nu stiu daca am postat bine subiectul meu de discutie pentru ca abia m-am inscris pe site ,asa ca o sa va spun problema mea : sunt bolnav de diabet de 28 de ani, de virsta de 12 ani si fac 4 injectii de insulina pe zi ,am polineuropatie dibetica ,retinopatie dibetica (am facut si 15 sedinte de laser),dar cea mai mare problema a mea este ca nu mai simt crizele de hipoglicemie si pot cade pe strada oricand,mai ales ca starea premergatoare crizei este cea aunui om beat (nu mai vorbesc coerent,ma bilbii,nu mai am stabilitate ).Pina anul acesta am avut un certificat de handicap 2 accentuat ,dar anul acesta mi l-au schimbat in grad mediu si sincer nu inteleg de ce, mai ales ca doctorul care a fost sef de comisie,acum 2 ani m-a intrebat daca nu vreau sa ma pensionez pentru ca as putea face asta avand in vedere gravitatea bolii si vechimea ei. Am facut contestatie dar rezultatul a fost acelasi.Intrebarea mea este,daca ii dau in judecata am vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: chitimia , utilizator 18:23, 22 Februarie 2011
Actiunea de chemare in judecata, nu trebuie indreptata impotriva medicului, ci impotriva institutiei, sau a comisiei de expertiza,# care va luat gradul..Cam asta-i parerea mea,:sorry:
In termen de 30 de zile de la primirea noii incadrari aveti dreptul sa faceti contestatie la Comisia superioara de expertiza a persoanelor cu handicap, contestatie ce o depuneti la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, din judetul dv, cei de la Inspectoratul de handicap din judet va vor indruma Tot acolo gasiti si contestatia tipizata, pe care o completati. Contestatia este trimisa la Comisia superioara impreuna cu dosarul dv, nu va vor mai expertiza inca odata. veti primi raspuns acasa in termen de 45 de zile.
Daca contestatia este intemeiata, Comisia superioara solicita comisiei de expertiza, ce v-a evaluat, eliberarea unui nou certificat, conform cu dispozitiile Comisiei superioare.Daca contestatia va este respinsa aveti termen de 30 de zile sa va adresati instantei.

Deobicei Comisia superioara admite contestatiile si da dreptate partii vatamate de institutia publica.
Daca nu va mai incadrati in termen, mergeti la doctori sa va mai dea cateva acte medicale si solicitati comisiei de expertiza o noua expertiza.

Pe langa indemnizatia de handicap puteti beneficia si de pensie de invaliditate, anticipata, sau de stat, vi se pot da amandoua, daca beneficiati de una, nu o puteti pierde pe cealalta.
Deja am facut acest lucru si raspunsul a fost acelasi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de pensie in grad de handicap adrianaciocan adrianaciocan Sint pensionata pe caz de boala din 2006 cu diabet zaharat tip 1 insulino dependent cu 4 prize de insulina pe zi.Diabetul s a depistat in 2002 ,dar este un ... (vezi toată discuția)
Sunt bolnav de diabet tip1[insulino dependent] ,pot fi scutit de impozitul pe salariu ? TesuAdrian TesuAdrian Buna ziua doamnelor si domnilor ! Sunt bolnav de diabet tip1 [ ma injectez cu insulina de 4[patru] ori pe zi ] lucrez la o companie privata si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grad de handicap? sanciopancio sanciopancio cu hipoacuzie mixta severa us si hipoacuzie neurosenzoriala ud,glaucom cu unghi deschis,retinopatie diabetica neproliferativa ,diabet zaharat insulino ... (vezi toată discuția)