avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru neplata pensiei alimentare

ma numesc EMILIA,,sant din orsova,,,am o mare rugamite sant foarte disperata nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc si unde sa mai intreb,,,,am un copil de 2,si 7 luni,,,si sant divortata de fostl sot prin lege si in hotarare mi sa dat copilu si obligatia lui de am plati pensia,,care nu mi-a platit deloc din rea credinta,,de 2 ori pana acum am depus la procuratura si degeaba spun ca nu au cei face ca nu lucreaza deloc,,dar el lucreaza la negru,,,e dreptate asa ceva,,va rog sa-mi spuneti si mie ce sa fac,,va rog din suflet,,,vreau sa se faca dreptate,,sat o mama fara ajutor,,nici pensie de ajutor nu am ca i-mi spun ca am pensie alimentara,,care eu nu o primesc deloc,,nu se poate sa nu am dreptul la nimic,,cu multa stima emilia
Din pacate va aflati intr-un cerc vicios, pe acte aveti bani += pensia de intretinere la care e obligat fostul sot, de fapt nu incasati nimic iar pentru aceasta sunteti indrumata sa faceti ceea ce deja ati facut plingere.
Dar daca nu probati faptul ca lucreaza la negru, indicand in plingere unde munceste nu prea aveti ce face.

Poate ar fi mai bine pentru dvs si copil sa incercati si cu vorba buna, adica sa-i explicati ca este copilul lui si are obligatii fata de acesta si nu doar cele care sunt aratate in sentinta plata unei sume de bani, trebuie sa aiba o relatie de familie cu acesta.
nu am cum sa dovedesc ca, lucreza la negru ,,eu locuiesc in orsova si el in severin,,,,dar ce dreptate e,,el din ce traieste,,,da am hotararea de divort prin care ia pus o suma si la obligat la pensia alimentara,,,si eu am depus 2 plangeri la pocuratura pana acum dar degeaba,,zic ca nu lucreaza ca au facut cercetari si nu e in evidenta nimanui,,dar nu are cum daca lucreaza la negru,,pai normal ca e constient ca e copilul lui,,eu cu raul nu m-am loat cu el dar nu vrea deloc sa-mi platesca de fapt ma amenintat de la inceput ca nicodata nu mi-o va da ca va sti ce sa faca sa nul condamne legea,,dar in hotararea de divort e pe penal pentru pensie ,,nu stiu ce sa mai cred,,,nicodata nu o sa mi se faca dreptate,,asa ceva nu se poate
pote ca nu am nici un ajutor nu mi se face dreptate asa,,la un om care nu da dreptul adica mita nicodata nimeni nu-l baga inseama doar bani vorbesc in ziua de azi care eu asa ceva nu pot sa fac,,dar e stigator la cer,,alti fac puscarie doar pentru,2 luni de ne plata a pensiei alimentare si fostul meu sot de 2, ani de cand ia pus legea pensia nu mi-a dat nimic
Nu aruncati vorbe ca daca nu dai spaga nu ti se face dreptate.
Cei care au venituri urmaribile ( contracte de munca, contracte de inchiriere) si nu platesc - pentru acestia exista si nesansa de a raspunde penal.
Insa daca din cercetari rezulta ca nu are venituri nu-l condamna nimeni.
Viata nu e dreapta si nici usoara pentru o mama aflata in situatia descrisa de dvs. dar cine a zis ca e usor.
Parerea mea este ca tot vorba buna rezolva problema. Apelati la parintii lui poate vasustin sau frati/surori, la preot daca merge la biserica nu stiu alte cai.

Va doresc tot binele din lume si sa gasiti rezolvarea cat mai curand
Mai exista varianta executarii silita a hotararii prin care a fost stabilita pensia de intretinere daca bineinteles stiti ca fostul sot are vreun bun care poate fi executat silit-casa, masina, bunuri mobile sau vreun cont bancar cu lichiditati.

Alte discuții în legătură

Ma afecteza pensia alimentara a copilului meu care e trecuta in hotarirea de divort si nu o primesc niciodata maria-emilia maria-emilia Sînt Emilia din Orşova,,si am o mare rugaminte peste tot unde pot avea drepturi de a primi un venit mi se inchid toate portile pentru ca, am pensia ... (vezi toată discuția)
Sant divortat fara sa vreau gaspartibi gaspartibi datimi va rog o solutie am fost divortat fara sa stiu platesc pensie alimentara din urma copilu mi lam tinut singur la scoala fara contributie de la mama dar ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara apetriimihaela apetriimihaela sant divortata din anul 2007 iar in hotararea de divort se specifica ca fostul sot trebuie sa-mi plateasca pensia alimentara la cei doi copii in varsta de 14 ... (vezi toată discuția)