avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus un moped 49cm fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus un moped 49cm fiind sub influenta alcoolului

Am si eu o nelamurire daca conduci un moped cu capacitatea cilindrica 49cm sub influienta alcoolului pot fii sanctionat de militieni? si in cat consta amenda maxima si minima ?intamplator am luat o amenda acu seara cu tot ca am suflat in fiola am fost amendat pentru ca nu aveam casca de protectie #-ode ce :-/ oare nu ma incadram in nici un articol
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:42, 19 Februarie 2011
nu ai voie sa circuli fara casca de protectie, de aceea ti-a dat amenda.
Este interzis sa circuli sub influenta bauturilor alcoolice.
Sanctiuni:
- lipsa casca de protectie art. 36 al. 2 din OGR nr. 195/02 art. 99 al. 1 pct. 9 (2 - 3 p.amenda)

citeste toate regulile pe [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
lauraadriana, utilizator
dar casca aveam;)dar sufland in fiola am fost depistat ca consumasem alcool mai concret poti lua amenda pt alcool conducand un moped ?:help:
Nu exista sanctiune!!! Culmea exista doar interzicerea conducerii unui moped sub influenta bauturilor alcoolice.
Corectez textul de lege indicat mai sus dupa noul Cod Rutier, astfel:
Art.99. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:
9. nerespectarea obligatiei de catre conducatorul de motocicleta sau moped de a purta, in timpul deplasarii pe drumurile publice, casca de protectie omologata;
Contraventia privind conducerea sub influenta bauturilor alcoolice este aplicabila doar conducatorilor de autovehicole sau tramvai =D>

Alte discuții în legătură

Este sau nu obligatorie casca? Adrian Copil Adrian Copil La un ATV (pe certificat scrie motociclu) cu capacitate cilindrica 300 cc, inmatriculat, pentru care este necesar permis categoria "B", este sau nu obligatorie ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie d0r1n27 d0r1n27 Buna ziua! Azi circulam cu bicicleta personala pe un DN inafara partii carosabile. Greseala mea a fost ca aveam doar 1 mana pe ghidon dar de ce am mare ... (vezi toată discuția)
Centura de siguranta dana-voicu dana-voicu Cine plateste amenda pentru pasagerii de pe bancheta din spate a masinii,ca nu au purtat centura de siguranta? Este obligat soferul ? (vezi toată discuția)