avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de crestere a normei de munca in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de crestere a normei de munca in perioada de preaviz

De la inceputul lunii februarie mi-am depus demisia, actualmente fiind in perioada de preaviz de 30 de zile. In data de 16 februarie am primit pe mail o notificare prin care administratorul imi comunica decizia ca eu o inlocuiesc pe colega aflata in concediu medical pe toata durata absentei sale.
In conditiile in care contractul meu de munca prevede o norma intreaga de 8 ore, la fel ca si colega pe care trebuie sa o inlocuiesc, eu as cumula un program zilnic de 12 ore, de la 8 dimineata la 20. Din cate stiu, la un program de 12 ore, ar trebui sa se acorde repaus de 24 ore, lucru imposibil din punct de vedere legal pe specificul activitatii mele.
In ce masura este sau nu legala aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: Katryna , utilizator 11:17, 20 Februarie 2011
In orice decizie legata de contractul de munca trebuie sa fie acordul ambelor parti.
Cum dumneavoastra nu puteti realiza fizic si alte atributii puteti refuza.
Deci sa inteleg ca simpla comunicare nu are valoare de sarcina de serviciu si ca atata timp cat eu nu semnez de luare la cunostinta este nula ?
Fara semnatura mea este sau nu valabila acea decizie?
Cititi articolele 17,19 si 41 din codul muncii.
Acea notificare nu are cum sa-si produca efecte juridice ... este vorba de delegarea de competente care se face printr-o decizie a angajatorului si cu acordarea drepturilor cuvenite pentru cumulul de functii.
Imi cer scuze pentru insistenta, dar tot nu imi este clar.
Are sau nu are dreptul administratorul sa imi atribuie inca o norma de lucru, indiferent daca as fi sau nu in preaviz, dar cu atat mai mult cu cat sunt pe punctul de a parasi firma?
In ceea ce priveste delegarea de competente, nu stiu in ce masura este corect spus, intrucat acea notificare ma obliga sa preiau toate sarcinile acelui subaltern care exista in organigrama doar scriptic, nu a efectuat la modul real nici un minut de lucru in cadrul colectivului. Numirea mea a fost facuta datorita controalelor care s-au intensificat in ultima vreme si angajatorul doreste sa se "acopere" pentru acel om care nu este prezent la lucru in caz de inspectie. Ramane totusi intrebarea: are voie sa ma oblige la 2 norme zilnic, 7 zile pe saptamana?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt angajata în funcția de operator date principal ... Beatrice01 Beatrice01 Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal în cadrul unui Spitalul Județean de Urgență, având o vechime de 18 ani în aceasta ... (vezi toată discuția)
Preaviz, in cazul concedierii cu desfiintarea postului deedee9 deedee9 am fost concediata cu desfiintarea postului, si am semnat ptr 20 zile preaviz. Seful mi-a spus sa nu vin in acest preaviz si sa predau toate lucrurile. ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz Ela87 Ela87 Buna seara. Sunt angajata ca receptioner la un hotel. Obisnuiam sa lucrez ture de 12 ore, doar de zi, urmate de o zi libera. Datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)