avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal ...

Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal în cadrul unui Spitalul Județean de Urgență, având o vechime de 18 ani în aceasta instituție. Fac parte din biroul de informatica al acestui Spital. Începand cu 2015 dar și până atunci, am fost trimisă de către șeful departamentului de atunci în diverse departamente să înlocuiesc la calculator colegi care aveau probleme diferite fără a mi se întocmi nici un act, ci doar la înțelegerea șefului meu cu șefii departamentelor respective. Aceasta situație a durat ani de zile, fără a refuza nici o "înțelegere". Începând cu 2015, la fel am fost trimisă să înlocuiesc în Ambulatoriul din cadrul Spju aproape la toate cabinetele, unde asistentele erau în concedii de odihnă, medicale, etc. În urma acestor înlocuiri, am fost solicitata de medici ca să mă stabilesc la cabinetele lor. Am avut solicitări,din partea medicilor. am și rămas la 3 sau 4 cabinete, care un an, 2, 3 chiar și 5 ani dar fără nici un act oficial. Am fost mereu luata din respectivul cabinet și trimisa din nou sa înlocuiesc. Din tot biroul de informatica, compus din mai mult de 10 persoane, eu am fost singura care a înlocuit peste tot unde m-a trimis șefa mea. Anul acesta din aprilie din dorința de a ma stabili și eu am primit aprobarea verbala a șefei din secția de Radiologie a Spju, de a lucra acolo. În Radiologie am înlocuit o colegă pe perioada concediilor aproape 4 ani. Șefa actuala a biroului meu de informatica nu dorește sa îmi dea acordul pentru a mă muta în acest departament. Ce demersuri pot face eu personal ca angajat, având în vedere că am fost singura care suplinit în acest Spital doar pe baza de "înțelegeri". În concluzie, doresc să mă stabilesc în Radiologie deoarece este nevoie de personal care să lucreze la calculator și am și acceptul verbal al șefei din Dep. Radiologie. Aceasta mi-a sugerat să fac eu o solicitare cum că doresc să lucrez acolo. Cererea trebuia semnata apoi de șefa mea, de ea și apoi manager. Am fost cu cererealai șefa mea care mi-a promis că o semnează, iar acum nu mai dorește să o semneze pe motiv că este nevoie într un alt departament, și să merg din nou sa înlocuiesc. Pur și simplu am ajuns la un grad de saturație. Nu mi se pare normal din tot acel birou doar eu sa fiu trimisa peste tot pe premiza că sunt cea mai buna operatoare date.. De aceea va rog sa îmi spuneți care este procedura legala pentru a putea sa ma stabilesc și eu după 18 ani în care am fost mutată peste tot, ca să "fie bine"! Vă mulțumesc frumos! O zi frumoasă și succes în toată activitatea dvs!
Cel mai recent răspuns: Beatrice01 , utilizator 20:21, 7 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sefa dvs are competenta de a semna astfeld e cereri ?

Modificarea locului de munca necesiat incheierea unui act aditional la c.i.m., care nu se semneaza de sefa dvs.
Șefa actuala a biroului de informatica și statistica unde eu am postul ocupat prin concurs în anul 2004, are funcția de economist, nu este nici informatician, nici analist programator.. Postul fostei șefe este vacant. Ea era informatician. In legătură cu modificarea locului de munca la mine este vorba doar de schimbarea departamentului. Mi s-a spus de către jurista Spitalului că va fi nevoie de o delegare de 60 de zile. Aceasta se poate prelungi apoi doar cu acordul meu. Atribuțiile sunt aceleași, deci doar locul se schimba. Înțeleg că dvs îmi transmiteți că nu este de competenta ei, ci a managerului. Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Sefa dvs are competenta de a semna astfeld e cereri ?

Modificarea locului de munca necesiat incheierea unui act aditional la c.i.m., care nu se semneaza de sefa dvs.

Eu v-am intrebat cu totul altceva .. altfel spus, in fisa postului sefei dvs exista atributii in sensul mentionat anterior?

Da, modificarea c.i.m. este de competenta conducatorului spitalului.

Schimbarea departamentului = modificarea locului de munca

Delegarea reprezinta xeercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
Beatrice01, utilizator
Am înțeles tot ceea ce mi-ați explicat și vă mulțumesc frumos! În legătură cu fișa postului șefei nu am văzut-o niciodată. Este susținută politic, este fără concurs pe post, din păcate nu foarte competentă, dar care este susținută de conducere. Din punctul meu de vedere nu este un factor de decizie. Nu are atribuții dar o se permite să facă ce dorește. Eu nu mi-am depășit atribuțiile timp de 18 ani, fiind foarte corectă, dar am deranjat. Din păcate în România mulți angajați sunt puși politic, incompetenți și susținuți. Mulți din colegii mei figurează scriptic într-un departament, faptic sunt în cu totul alt loc. Organigrama care exista în ROF, este doar scriptică nu și faptică. Dar asta este altă poveste... Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! având funcția de operator date principal , într-o ... Beatrice01 Beatrice01 Bună ziua! Având funcția de operator date principal , într-o Instituție de Stat, personal TSA in cadrul Serviciului de Informatică și statistică, poate ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza in cartea de munca claud1982 claud1982 Buna ziua revin cu urmatoarea intrebare cum voi fi trecuta in cartea de munca acum dupa ce am adus diploma de absolvire a facultatii de Stiinte Ecconomice ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la absolvire facultate petu petu Sunt sef birou intr-o institutie publica.Am o vechime in munca de 23 ani.Pana in anul 2008 am fost incadrata ca si contabil IA cu delegatie de sef birou.In ... (vezi toată discuția)