avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Având funcția de operator date principal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Având funcția de operator date principal , într-o ...

Bună ziua! Având funcția de operator date principal , într-o Instituție de Stat, personal TSA in cadrul Serviciului de Informatică și statistică, poate angajatorul să îmi transforme postul ? Sunt mutată cu delegație pe 60 de zile, într-un alt compartiment cu aceleași drepturi, iar acum din nou vor să îmi facă delegație pe 60 de zile cu acordul meu. Am schimbat compartimentul, funcția este diferită , eu fiind operator date personal TSA , iar unde sunt mutată este pe post personal auxiliar (registrator medical). De la RUNOS mi s-a răspuns că un operator date TSA pentru a se transforma in statistician medical sau registrator medical, este nevoie de concurs fiind altă funcție. Eu nu doresc să mi
se schimbe funcția, de aceea doresc să știu dacă nu se poate cumva modifica postul meu de operator date principal. Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2023
Beatrice01, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 8 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea nu este delegatie in sensul Codului Muncii ..ci delegare de atributii.

Intr-adevar, pentru a se transforma in statistician medical sau registrator medical, este nevoie de concurs fiind altă funcție.
Am înțeles. Pot să îmi facă delegație din 2 in 2 luni , cu acordul meu timp de 1 an? Și dacă da, doresc să știu dacă pot" trece "pe altcineva pe postul meu ? Am înțeles că vor să mai aducă altă persoană în Serviciul de Informatică., de aceea vor să "mă țină "deoparte cât mai mult timp posibil.
Beatrice01, utilizator
Menționez că nu era nevoie să mă trimită cu delegare de atribuții
60 zile într-un alt compartiment, și că au făcut asta deoarece vor să aducă pe altcineva in locul meu.
Beatrice01, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Delegarea de atributii nu are o limita stabilita in lege ... cealalta situatie de delegare presupoune doi angajatori .

Nu au cum sa aduca decat tot prin delegare de atributii ..angajarile la stat sunt suspendate.
Persoana care deja a venit în birou in locul meu , este din interiorul Instituției , pusă politic , nefiind operator date , care este si în prezent liftieră, muncitor necalificat De aceea voiam să știu ce anume pot face cu postul meu!? Am solicitat referatul scris de RUNOS in baza căruia mi s-a făcut delegarea in alt Compartiment și nu vor să îmi de-a nici un răspuns .Am solicitat prin Registratură in data de 11.05.2023. .
Beatrice01, utilizator

Alte discuții în legătură

Transformarea postului bgabrielalenuta bgabrielalenuta Buna. Sunt statistician medical principal, angajat pe un post de studii medii. As dori sa intreb daca se poate transforma postul de statistician pe studii ... (vezi toată discuția)
Incadrarea din economist in statistician Frantz10 Frantz10 Buna ziua , Lucrez intr-un spital orasenesc din 2012 incadrata pe perioada determinata pe un post de ecomomist in locul unei colege care este in fara plata . ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt angajata în funcția de operator date principal ... Beatrice01 Beatrice01 Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal în cadrul unui Spitalul Județean de Urgență, având o vechime de 18 ani în aceasta ... (vezi toată discuția)