avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se incadreaza in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se incadreaza in cartea de munca

Buna ziua revin cu urmatoarea intrebare cum voi fi trecuta in cartea de munca acum dupa ce am adus diploma de absolvire a facultatii de Stiinte Ecconomice profilul Contabilitate si Informatica de Gestiune si am luat si diploma de liceenta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:07, 21 Octombrie 2009
economist
1. Diploma se va trece in carnetul de munca la pagina 4 Cap. III Pregatirea scolara si la pagina 5 Cap. IV Pregatirea profesionala .
2.Daca ac momentul actual nu ocupati un post de economist si urmeaza sa sa-l ocupati , conform organigramei companiei , aceasta se va face prin act aditional la CIM , prin schimbarea functiei si eventual a salariului.
Studiile se trec, asa cum s-a raspuns in carnetul de munca. Dar nu este obligatoriu sa se schimbe functia sau salarizarea.
Cazuri concrete:
- asistenta medicala angajata de 10 ani pe post dupa absolvirea scolii postliceale, a absolvit acum "Stiinte Ecconomice profilul Contabilitate si Informatica de Gestiune". S-a consemnat in carnetul de munca la pagina cu studiile dar a ramas pe acelasi post de asistenta medicala principala pentru ca spitalul nu are un post liber de economist si chiar daca ar fia avut nu era avantajos pentru persoana respectiva ca i-ar fi scazut veniturile salariale cu 30%.
- Un director tehnic ( de 7 ani la o firma) a absolvit "Stiinte Ecconomice profilul Contabilitate si Informatica de Gestiune". Pe postul de director economic este altcineva de cativa ani iar venitul ca director economic e la fel ca cel de director tehnic. Asa ca nu s-a schiombat functia si salarizarea.
:stunned:Va multumesc din suflet pentru promtitudinea cu care a-ti raspuns mesajului meu ,as mai avea o intrebare,eu in momentul de fata lucrez la departamentul credit control sefa mea a cerut la departamentul HR,modificarea functiei mele care in prezent este de operator comercial in economist si schimbarea incadrarii salariale,iar fata de la HR a obiectat ca trebui sa se intereseze la ITM cum imi schimba incadrarea deoarece pe diploma de licenta nu scrie economist asa ca..........?va rog imi pute-ti spune raspunsul ca sa stiu si eu.inca o data multumiri
Sefa dv trebuie sa dea , sa semneze o decizie prin care va schimba functia de incadrare si salarizarea. Sefa hotaraste pe ce functie va incadreaza, nu ITM-ul.
La ITM se merge cu actul aditional facut semnat de sefa dv si de dv ca ati luat la cunostinta .
Cu diploma de licenta obtinuta la Stiinte Ecconomice profilul Contabilitate si Informatica de Gestiune va poate angaja foarte corect pe postul de economist.
In functie de necesitatile firmei puteti ocupa post si la HR, la contabilitate, la comercial, salarizare, normarea muncii, etc.

Alte discuții în legătură

Transformare post din contabil in economist angi_c03 angi_c03 Buna ziua tuturor! As vrea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: Sunt contabil in serv contabilitate de cca 2o ani; anul acesta (in iulie 2011) am ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie in cartea de munca popc popc O persoana care a absolvit in 2009 Facultatea de Stiinte Economice cu nota 9. De 10 ani este angajata cu contract de munca la o firma (profil de ... (vezi toată discuția)