avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformare post din contabil in economist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformare post din contabil in economist

Buna ziua tuturor!
As vrea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema:
Sunt contabil in serv contabilitate de cca 2o ani; anul acesta (in iulie 2011) am absolvit Facultatea de stiinte Economice- profil Finante Banci si as vrea sa stiu cum trebuie procedat pentru transformarea postului de contabil pe care il ocup in post de economist. Gradul de complexitate al lucrarilor au fost si sunt de economist. Cumtrebuie sa procedez? Ce pasi ar fi de urmat?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:59, 9 August 2011
Faceti o cerere catre directorul societatii, la care anexati copia legalizata a diplomei de licenta si cereti schimbarea incadrarii din functia de contabil, in cea de economist, asta in masura in care si organigrama permite aceasta modificare. Angajatorul insa nu poate fi obligat sa va schimbe functia, chiar daca ati absolvit facultatea.
Parerea mea e ca trebuie facut act aditional la contractul de munca prin care se schimba functia si salariul daca este cazul, conform functiei, la care se ataseaza documentele specifice functiei, respectiv diploma de studii universitare. De asemenea trebuie schimbata si fisa postului si trebuie trimis revisalul.
CA hotaraste daca postul de economist este necesar si procedeaza la reorganizarea departamentului respectiv aproband modificarea organigramei prin introducerea postului de economist respectiv mentinerea sau anularea postului de contabil.
In ce sector lucrati ,privat sau de stat?Daca lucrati la stat,ce incadrare aveti in prezent,personal contractual sau functionar public?Promovarea se face in mod diferit,in functie de elementele prezentate,de aceea reveniti cu detalii.
Lucrez intr-o societate cu capital mixt, in serviciul Contabilitate.
Sunt incadrata ca si contabil, cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

Alte discuții în legătură

Codul muncii bubu.g bubu.g Buna ziua! Mereu ma scoateti din incurcatura asa ca revin cu o noua intrebare:am o salariata intr-un magazin angajata pe post de gestionara, acum a terminat ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza in cartea de munca claud1982 claud1982 Buna ziua revin cu urmatoarea intrebare cum voi fi trecuta in cartea de munca acum dupa ce am adus diploma de absolvire a facultatii de Stiinte Ecconomice ... (vezi toată discuția)
Economist la serviciul administrativ avramescuolimpia avramescuolimpia Buna ziua,sunt incadrata pe functia de Inspector de Specialitate in cadrul Serviciului administrativ la o institutie de stat(spital). Eu am absolvit facultatea ... (vezi toată discuția)