avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar divort fara partaj, acum 27 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar divort fara partaj, acum 27 ani

Buna ziua,
Mama mea a divortat de tatal meu, acum 27 de ani, obtinand locuinta in care locuieste din 1975. Nu s-a facut partajul, asa ca in momentul de fata figureaza amandoi ca proprietari (mentionez ca tatal meu intre timp a decedat). Mama are si un ordin de evacuare a tatalui, din apartament. Eu as dori sa cumpar apartamentul mamei.
Ce trebuie sa facem pentru a fi in regula cu toate actele pentru vanzare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 10:23, 19 Februarie 2011
Cati copii are tatal tau? Cand a decedat? Sunt mai multe variante pentru problema expusa de dumneavoastra. Se poate dezbate succesiune dupa tata la notar. Se poate dezbate succesiune dupa tata in instanta. Se poate deschide actiune de uzucapiune. Depinde mult de datele problemei.
Pai de ce sa fac succesiune cand erau deja divortati si apartamentul i-a revenit mamei? Sunt unicul mostenitor. Eu vreau efectiv, dintr-un motiv al meu, sa cumpar apartamentul mamei. Nu exista niciun litigiu. Vreau doar procedura prin care actele sa fie ok pt vanzare.
Uzucapiunea este raspunsul. Ce presupune aceasta?
xcpaula a scris:

Pai de ce sa fac succesiune cand erau deja divortati si apartamentul i-a revenit mamei?

Daca apartamentul i-a revenit mamei in urma divortului, inseamna ca s-a facut partajul odata cu divortul, caz in care aveti stipulat in sentinta faptul ca apartamentul este atribuit mamei. In acest caz puteti face vanzare-cumparare la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune monyk222 monyk222 Buna ziua ! Ma confrunt cu o problema. Mama mea dupa ce a decadat tatal meu mi-a facut act de vanzare cumparare pe partea ei de casa. Tin sa mentionez ca mai ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)