avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Ma numesc Maria ,detin un apartament ,iar din prima casatorie am un baiat .M-am recasatorit si as dori sa stiu! Dupa moatrea mea, ce drept ii revine actualului sot si respectiv baiatului?(din apartamentul respectiv).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 22:56, 23 Februarie 2011
daca detineti apartamentul in nume propriu si sunteti unica titulara in CF, in caz de deces(doamna fereste de un asemenea eveniment), fiul dvs va mosteni singur apartamentul(desigur, in cazul in care nu o sa mai aveti si alti urmasi)
sotul dvs va avea doar o cota de 3/4 din comunitatea matrimoniala de bunuri care s-a materializat doar dupa casatorie.
din exprimarea dvs inteleg ca ati fost casatorita, din casatorie a rezultat un copil, ati divortat, ati cumparat un apartament ca bun propriu dupa care v-ati recasatorit. Daca aceasta este ordinea cronologica, presupunand ca ramaneti casatorita pana la deces, iar sotul dvs va supravietuieste, acesta va avea dreptul asupra 1/4 din apartament iar fiul dvs asupra 3/4
fiului ii revine 75% si sotului 25% din casa.
buna seara,numele meu este MARIUS la intrebarea pusa de mama nu a specificat fiindui rusine ca nici a doua casatorie nu a mers,sotul al 2 a parasit domiciliu dupa 3 ani desi nu a avut mutatie la noi,mai are drept la 25% din locuinta?el a plecat nedind niciun semn de viata pe 7 februarie 2011.VA multumesc mult si-mi cer scuze dar mama este distrusa si pe liga ea si eu....inca o data multumesc
Asta e, se intampla. Mama dvs., daca divorteaza nu mai are nicio problema.

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenire miticaspiridon miticaspiridon Buna ziua, Ma confrunt cu o problema mai speciala. Anume. Sunt divortata din 2001 . Am pastrat numele sotului si am cumparat un apartament pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)
M-am recasatorit- drepturile sotiei la bunurile proprii ricuta45 ricuta45 M-am recasatorit. Am din prima casatorie un baiat de 24 de ani. Casa in care locuiesc cu fiul ( nascut in ea ) am dobandit-o cu prima sotie, mama fiului ... (vezi toată discuția)