avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... M-am recasatorit- drepturile sotiei la bunurile proprii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

M-am recasatorit- drepturile sotiei la bunurile proprii

M-am recasatorit.
Am din prima casatorie un baiat de 24 de ani.
Casa in care locuiesc cu fiul ( nascut in ea ) am dobandit-o cu prima sotie, mama fiului meu.
Mama fiului meu a decedat.
M-am recasatorit.
In cazul unui divort de cea de a doua sotie doresc sa stiu ce drepturi are la casa dobandita cu sotia defuncta , cea de a doua sotie.
Sotia nu are nici un drept asupra casei in caz de divort. In cazul decesului are totusi dreptul la 1/4 din partea dvs.
Da, sotia actuala nu are nici un drept la aceasta casa atata timp cat traiti.

Doar daca decedati inaintea ei va avea un drept la mostenire.
Daca divortati a doua sotie nu va avea niciun drept nici dupa decesul dvs.
Acest imobil face parte din categoria bunurilor proprii.
Numai dupa decesul dumneavoastra sotia ar avea o cota parte de 1/4 din dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Speta pe scurt: 4 persoane implicate - cel decedat (a carui mostenire se dezbate), fiul lui dintr-o casatorie anterioara, sotia actuala a decedatului si mama ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Mostenire Adriana01 Adriana01 Va salut in primul rand si va multumesc anticipat in al doilea rand. Am o intrebare legata de mostenirea unei case.Bunicul care a decedat a lasat in urma ... (vezi toată discuția)