avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributie CAS persoana din agricultura si cu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributie CAS persoana din agricultura si cu activitate independenta

Persoana care locuieste la sat, obtine venituri din agricultura sub venitul minim brut, apoi se autorizeaza si desfasoara ocazional activitatea independenta, cu venituri sub venitul minim brut din activitatea independenta, in paralel cu activitatea agricola. Daca pana la autorizare contributia corecta la CAS ar fi procent (?5,5 sau 6,5%)din 1/3din venitul minim brut lunar, si care este valoarea corecta a contributiei ulterior.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:57, 19 Februarie 2011
In cazul ca nu se mai realizeaza alte venituri pentru care nu se plateste contributie, baza de calcul pt aceasta contributie ca PFA este salariul minim - 670 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la sanatate eleonor eleonor am un if unde eu detin 70% din actiuni,sotul 20% iar baiatul 10% as dori sa stiu cum se va face calculul contributiei la sanatate,mentionez ca nu realizam ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Pfa -sanatate ellena1003 ellena1003 de ce sunt obligata sa platesc sanatatea avand un pfa deschis daca eu am facut in acel an doar 154 de roni?obligata in sensul ca trebuie sa platesc mult mai ... (vezi toată discuția)