Buna ziua. acum cateva zile am avut un accident.eram in depasire(regulmentara), cel pe care urma sa il depasesc a virat stanga in ultimul moment si l-am lovit in plin.politia l-a considerat pe el vinovat deoarece nu s-a asigurat, i-a luat permisul auto si l-a amendat. a doua zi insa a facut contestatie, si-a recuperat permisul si a intentat proces pt anularea procesului verbal.dupa care m-a contactat sa ii dau asigurarea mea,rca-ul ca sa isi repare masina sustinand ca procesul verbal s-a anulat si el nu mai este vinovat.mentionez ca masina mea o sa o repar pe asigurarea mea casco.
intrebarea mea este: am cum sa il ajut pe soferul 'vinovat'? as putea sa ii dau asigurarea mea rca sa isi repare masina? este legal?imi este f mila de el, masina nu era a lui si daunele sunt f mari
rca-ul meu si casco sunt incheiate la astra asigurari amandoua. constatatrea pt masina mea am facut-o pe baza procesului verbal care spune el ca s-a anulat
va multumesc
Din cate spuneti dumneavoastra, incearca sa va induca in eroare. Faptul ca a introdus plangerea contraventionala la instanta nu duce imediat la admiterea acesteia. Bineinteles ca intre timp isi poate recupera permisul pe baza unui certificat de la instanta, pana la pronuntarea unei solutii (asta e procedura). Insa nu se poate sa se fi judecat deja dosarul acestui domn. Mai dureaza!
Nu inteleg cum poate sa va fie mila de un om care incearca sa profite de dumneavoastra!
In conditiile in care politia a constatat vinovatia lui in producerea accidentului, el trebuie sa va dea rca-ul autoturismului pe care il conducea. De ce sa stricati dumneavoastra asigurarea casco? Asiguratorul dumneavoastra cu siguranta nu va fi de acord sa-l despagubeasca in conditiile in care el este vinovat de producerea accidentului.
Daunele pe care le are el sunt urmarile actiunilor sale. Poate asa va constientiza faptul ca a conduce nu e doar un drept ci si o MARE responsabilitate.
Este un fals ca s-a anulat PV, asta n-o poate face decat instanta si asa ceva dureaza cca 3-6 luni. Chiar daca ati vrea sa-l ajutati nu o sa va lase asiguratorul dv RCA deoarece in PV politia a scris cine se face vinovat si asiguratorul nu va face acte de caritate. Apoi un astfel de gest v-ar putea atrage si o acuzatie de fals si uz de fals sau mai stiu eu ce.
Daca nu exista PV de la politie si nici constatul amiabil nu pot solicita despagubiri asiguratorului. Daca ar fi sa faceti un constat amiabil ar trebui facut unul nu in conformitate cu realitatea ...sa fiti dvs vinovatul sa ii dati RCA-ul...moment in care se vor ivi alte complicatii in ensul ca asiguratorul poate verifica prin expertize dinamica accidentului