avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform Legii nr. 263/2010

Sotul meu conform legii 19/2000 indeplinea conditiile de pensionare in martie 2011.Va rog sa mi spuneti daca a lucrat 16 ani in gr I,virsta 54ani si 4 luni ,34ani vechime,cind poate iesi la pensie si cum se transforma grupa
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:29, 19 Februarie 2011
Pentru 16 ani lucrati in grupa I de munca varsta standard de pensionare de 65 de ani se reduce cu 3 ani si 6 luni. Deci, cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 35 de ani, sotul dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 61 de ani si 6 luni si de pensie anticipata partiala la 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta OprisValer OprisValer Sunt nascut in 04.10.1955,am 35 de ani vechime in munca,dintre care 6 ani in grupa 1 si 16 ani in grupa 2 .Cand am dreptul la pensionare la limita de ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? roxananaum roxananaum Buna ziua, Tatal meu este nascut in iulie 1953 si are un stagiu efectiv de cotizare de 37 de ani. Are 25 de ani in gr 2 si cam 2 ani in gr 1, iar restul ... (vezi toată discuția)