Buna Seara. Cu amabilitatea dvs. va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema care o specific pe scurt. Tatal a decedat in 1992 cum se proceda la vremea respectiva succesiunea dupa defunct a fost deschisa de catre secretarul primariei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.Notarul de stat a chemat la desb. succe. sotia supravetuitore si cei 8 copii. Dar la notar sa prezentat numai sotia supravetuitoare nici unul din cei 8 copii nu au fost interesatii de aceasta succ.(pentru-ca era vorba de un imobil foarte saracos). Notarul a eliberat un C. M. ca unica mostenitoare sotia supravetuitoare cu cota de 1/1. In anul 2001 unul dintre copii aduce inbunatatiri imobilului cu o investitie foarte mare.(mentionez un lucru ca ceilalti copii erau la cunostinta de inbunatatirile ce se faceau imobilului) In anul 2002 sotia supravetuitoare face contract de vanzare-cumparare copilului care a adus inbunatatiri imobilului.In anul 2009 sotia suprav.este chemata instanta de 5 copii pentru anulare certificatului de mostenitor . IN ANUL 2010 instanta hotaraste anularea certificatului de mostenitor.In acest moment au deschis o alta actiune in instanta pentru partaj succesoral unde cer desb.succesiuni pe vechiul imobil. Intrebarea mea este. E posibil sa ceara partaj succesoral stind ca pe imobilul respectiv este un contract vanzare-cumparare, ori prima trebuia sa ceara anularea actului de VANZARE-CUMPARARE. Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsurile care mi le dati. In momentul de fata nu am hotarare in fata, dar din cate imi amintesc hotararea care sa dat pentru anulare certificatului de mostenitor, sa dat pe faptul ca copii nu au fost citatii la desb. mosteniri.
ne puteti prezenta respectiva sentinta?
ideea ce oprezint ar fi asa
in caul in care unul dintre copii erau minori la data deschiderii si dezbaterii succesiunii...:).sunt motive extrem de interesante pentru a se fi solicitat si aobtinut anularea respectivului CM.
la intrebarea dvs-daca s-a anulat respectivul Cm si a ramas sentinta irevocabila, se poate, daca se intrunesc anumite conditii sa fie desfiintat contractul de v/c, pe principiul anularii actului subsecvent(deoarece actul de baza initial Cm a fost anulat).dar intervin mai multi factori..principiul Teoriei Mostenitorului Aparent si dovedirii a bunei credinte a cumparatorului,de ex.
Va multumesc inca odata pentru raspuns. Mentionez un lucru eu am intervenit in speta(anulare C.M.) cu o cerere de interventie unde am mentionat adevarul si AM ALEGAT O COPIE CONTRACT V-C ,unde nu sa luat in considerare .Referitor la ce ati spus dvs. eu cred ca am fost cumparator de buna credinta.
Buna ziua.Cum am specificat in mesajul anterior, este posibil sa se anuleze actul subsecvent(sa anulat cettificat mostenitor) Nu trebuie sa se deschida o actiune in istanta pentru anularea contractului de vanzare-cumparare. Cum am mentionat au deschis pataj succesoral in instanta precum nar fi existat acel contract de v/c. Va multumesc.
Anulare act
valentin popescu
Buna Seara.
Vreau sa va intreb,daca se desfintiaza un certificat de mostenitor(speta in actiune unde se cere nulitate absoluta CM-ul) Cel care a cumparat in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
valentin popescu
Buna seara.
Notarul de stat (1992) desemnat ptr.succesiune are obligatia de a-i chema pe toti succesorii din anexa 1 la data dezbaterii acesteia. Este si un ... (vezi toată discuția)
Anulare act
valentin popescu
Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza ... (vezi toată discuția)