avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce fel de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce fel de pensie?

Soțul meu este născut pe 12 ianuarie 1949 și are o vechime în muncă de 35 ani. În anul 2007 a suferit un atac cerebral și în prezent starea lui este f critică. Deși din luna august mă chinui cu el prin spitale: Neurochirurgie, Recuperare, Gastroenterologie, nimeni nu-i intocmește dosar de pensionare deși este intr-o stare f gravă de sănătate. Redau din anamneza de la ultimul spital: AIT repetitive în SVB, hematom pontin în 2007, cu hemipareză sângă ataxică, atrofie cerebrală difuză, precum ți cu alte comorbidități ( HTA E, hepatită toxică activă De etiologie VHC, stomac rezecat, tulburare depresivă,regresie cognitivă, episoade confuzionale asociate cu tulburări sfincteriene, de tip incontinență, ridicând suspiciunea de debut al unei demențe vasculare. Ce să fac în acest caz; vă rog ajutați-mă!
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 00:15, 20 Februarie 2011
Degeaba ati scris toate afectiunile sotului dvs., incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala iar trimiterea catre comisia de expertiza medicala o da medicul de familie.

De ce nu solicita sotul dvs. pensie anticipata partiala? In prezent indeplineste ambele conditii pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie, respectiv a implinit 59 de ani si 8 luni si a realizat stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 4 luni.
Intocmiti-i dosar pentru incadrarea in grad de handicap, comisia de expertiza se va deplasa la domiciliu pentru expertiza, apoi, cei din cadrul comisiei va vor indruma catre medicul expert al asigurarilor sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare grad de handicap armo armo va rog sa-mi spuneti daca diagnosticul: -dementa mixta vasculara si senila -SD pseudobulbar cu deteriorare cognitiva severa HTA st ii -hipoacuzie severa ... (vezi toată discuția)
Grad de invaliditate gelu_andries gelu_andries As vrea sa aflu daca in urma unui accident vascular cerebral hemoragic soldat cu Hemipareza stanga ataxica pot fi incadrat la gradul I de invaliditate si ... (vezi toată discuția)
Pensionare de boala Sergiu Ardelean Sergiu Ardelean Buna ziua. Tatal meu a avut parte de 2 AVC in decurs de 5 ani si as dori sa aflu daca si in ce grad de invaliditate se incadreaza si ce pasi ar urma sa facem ... (vezi toată discuția)