avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... grad de invaliditate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

grad de invaliditate

As vrea sa aflu daca in urma unui accident vascular cerebral hemoragic soldat cu
Hemipareza stanga ataxica pot fi incadrat la gradul I de invaliditate si pot sa beneficiez de un insotitor?
Deasemeni poate imi puteti spune care sunt actele normative care stabilesc aceste incadrari, criterii, etc.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
gelu_andries, utilizator
Cel mai recent răspuns: gelu_andries , utilizator 13:53, 18 Noiembrie 2009
Invaliditatea de gradul I se caracterizeaza prin pierderea totala a capacitatii de munca, a capacitatii de autoservire, autoconductie sau de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane. Se observa ca acest tip de invaliditate este si cel mai grav.
Incradrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face printr-o decizie emisa de medicul specializat in expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca, numit in lege "medic expert al asigurarilor sociale". Impotriva acestei decizii se poate face contestatie la casa teritoriala de pensii, in termen de 30 de zile de la comunicare.
Va doresc multa sanatate!

Va multumesc pentru raspuns doamna ingrid 2000.
Sa stiti ca am fost la comisia de expertiza si raspunsul este ca daca esti paralizat pe partea stanga(sau dreapta) deci jumatate de corp ,NU POTI BENEFICIA DE GRADUL UNU DE INVALIDITATE CU INSOTITOR ceea ce mi se pare dea dreptul absurd.ORICUM NU POTI SA TE DEPLASEZI SINGUR SI SA-TI FACI NECESITATILE SINGUR SI TOATE CELELALTE...
DAR ASTA E LEGEA IN ROMANIA. SUNT TOTAL DEZAMAGIT SI FURIOS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare medicala ionelia63 ionelia63 Fiind pensionata medical gradul 2 invaliditate pot avea si pfa? (vezi toată discuția)
Inchidere contract munca pt pensie aurel.niculae aurel.niculae Buna ziua, In Noiembrie 2011 am depus actele la Casa de Pensii sector 3 pentru pensie de invaliditate gradul 1. Am primit prin posta o adresa de la CNPAS in ... (vezi toată discuția)
Angajare ContSters79066 ContSters79066 O persoana care este pensionata pe caz de boala, gradul II invaliditate, din M.Ap.N. poate sa lucreze 4 ore la o firma privata cu carte de munca? (vezi toată discuția)