avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

O persoana care este pensionata pe caz de boala, gradul II invaliditate, din M.Ap.N. poate sa lucreze 4 ore la o firma privata cu carte de munca?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:12, 9 Septembrie 2010
NU
Lg 19/2000
Art. 54.
- În raport cu cerintele locului de munca si cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
a) de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, a capacitatii de autoservire, de autoconductie sau de orientare spatiala, invalidul necesitând îngrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane;
b) de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu posibilitatea invalidului de a se autoservi, de a se autoconduce si de a se orienta spatial, fara ajutorul altei persoane;
c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, invalidul putând sa presteze o activitate profesionala.
nu,nu are voie sa lucreze decat la gr.3.altfel pierde pensia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitati cristyan. cristyan. buna seara.as dori sa stiu daca o persoana pensionata pe caz de boala indiferent de grad poate munci legal in italia,si daca se poate care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala ionelia63 ionelia63 Fiind pensionata medical gradul 2 invaliditate pot avea si pfa? (vezi toată discuția)
Pensie grad 2 alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, 1.va rog spuneti-mi si mie ce stagiu de cotizare trebuie sa aiba o persoana grav bolnava, pentru a avea o pensie medicala? 2. daca o persoana ... (vezi toată discuția)