avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura intocmire testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura intocmire testament

buna seara,
va rog sa imi spuneti care este procedura de intocmire a unui testament si cheltuielile aferente
Cel mai recent răspuns: husaru anca , utilizator 23:13, 19 Februarie 2011
exista 2 posibilitati.
ce-a mai uzitata si sigura9dar care presupune si anumite cheltuieli este sa va prezentati la un notar unde veti redacta un testament care va fi autentificat si datat cu data certa
o alta posibilitate este pur si simplu sa il concepeti singur si sa il scrieti olograf(de mina).Desigur, ar trebui sa il depuneti intr-un loc care ,daca va surveni decdesul,sa poata sa fie adus la cunostinta celui pentru care s-a testat.
mai exista o forma,dar ff rar uzitata in practica.in principiu,ar trebui sa alegeti 1 dintre modaliatile expuse mai sus.
fiecare prezinta avantaje si dezavantaje,dar juridic au aceiasi valoare
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - conditii de forma si fond ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Ma intereseaza conditiile de forma si mai ales de fond pentru intocmirea unui testament autentificat la notar public. Exista un model standard ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu un raspuns Lixandra Ionut mihai Lixandra Ionut mihai ce valoare are un testament,,olograf\",in ce conditi poate fi facut,cum poate fi anulat?? (vezi toată discuția)
Testamentul olograf ContSters134265 ContSters134265 Rog detalii despre testamentul olograf care poate sa il faca sotului supravietuitor. Multumesc. (vezi toată discuția)