La data de 14.02.2011 am primit impreuna cu 80 de oameni preaviz de la locul de munca (nu am functie de conducere).
Ni s-a promis 3 salarii compensatorii cf. CIM.
Citez art.3. din preaviz:
"la expirarea perioadei de preaviz, respectiv pe data de 14.03.2011, postul ocupat de dvs.se desfiinteaza, urmand a vi se desface CIM in temeiul art.65 din Codul Muncii."
Ieri, in urma unui concurs am obtinut un nou job, cu perioada determinata, dar inca nu stiu, cand trebuie sa incep. Ma gandesc...de la 01.03.2011. (asta aflu luni, 21.02.)
In cazul in care trebuie sa incep munca inainte de expirarea preavizului, am voie la salariile compensatorii ? Trebuie sa demisionez?
Va rog mult sa -mi dati sfaturi, ca sunt tare nehotarata.
Cu stima, M.I.
Angajatorul poate renunta la termenul de preaviz mai devereme de implinirea luin, el este insa obligat sa va acorde un timp de munca mai redus pentru a va gasi alt loc de munca, explicati situatia poate este de acord cu scurtarea termenului ca sa nu pierdeti salariile compensatorii
Dreptul la salarii compensatorii il obtineti numai daca c.i.m. inceteaza din motive care nu tin de persoana dvs... daca va dati demisia sau solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor , atunci nu veti beneficia de aceste salarii.
1. Salariile compensatorii le primiti indiferent ca va angajati sau nu in alta parte.
2. La perioada de preaviz pentru concediere nu poate renunta nici angajatorul nici salariatul.
3. Puteti incheia un nou CIM si in perioada de preaviz numai ca ar trebui sa va intelegeti cu noul angajator in privinta programului de lucru pana se termina preavizul la actualul angajator.
Din proprie experienta stiu ca atunci cand angajatorul vrea sa scape de tine este dispus la fel de fel de concesii si derogari . Merita sa discutati cu ei...
Felicitari ca v-ati gasit asa repede un nou job , acum acesta e important .
Pe perioada preavizului angajatul are dreptul sa lucreze doar 50% din programul de lucru si diferenta se poate aloca pentru gasirea unui nou loc de munca.
Va puteti intelege cu angajatorul si sa lucrati 8 ore (sau program intreg) in prima parte a preavizului si in a doua parte va puteti prezenta la noul loc de munca. Astfel nu veti pierde nici salariile compensatorii.
Va urez spor la salat.