avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrebare

buna ziua,vreau sa aflu daca o firma imobiliara are ultima inregistrare la registrul comertului in data de 13 10 2008(conform site ului RC) ARE dreptul sa functioneze si daca este in legalitate?va multumesc o zi buna AStept raspuns
Cel mai recent răspuns: indian , utilizator 10:24, 20 Februarie 2011
Legea prevede obligaţia comerciantului de a cere înscrierea în registrul comerţului a unor menţiuni privind actele şi faptele intervenite în cursul exercitării comerţului.
Una din aceste mentiuni este cea a exercitiului financiar, care trebuie depus anual.
Dupa nedepunerea acestui exercitiu timp de doi ani consecutiv, ORC va face propunere de dizolvare in instanta.
Daca firma nu a depus acele mentiuni si ORC nu a solicitat dizolvarea, firma este inca functionala, aceasta fiind omisiunea Reg.Com.
Este posibil ca ultima inregistrare la registrul comertului sa modifice in multe feluri actul constitutiv al societatii: poate fi o modificare oarecare in ceea ce priveste capitalul social, asociatii, contributia acestora, sediul societatii, etc....multe multe altele. La fel de posibil este ca acea inregistrare sa se refere la suspendarea activitatii societatii sau dizolvarea ei. De aceea este bine sa faci o cerere la ONRC prin care sa soliciti o copie a acestei ultime inregistrari (mentiuni). Aceste informatii sunt publice, deci nu vei avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepera activitatii unei firme... vsadovici vsadovici buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. este vorba de o SC....SRL, infiintata in iunie 2008, care are Certificat Constatator de la ORC, precum ca ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firma dizolvata juridic de onrc anterior 2009? mihailus mihailus Prezint situatia critica a unei firme in speranta ca voi obtine informatii ce ma vor ajuta pentru identificarea solutiei optime atat mie cat si, probabil, ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii societate suspendata peridot peridot Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste situatia de mai jos. Am o societate infiintata in aug 2006 pe care nu am desfasurat nici un fel de ... (vezi toată discuția)