avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum mare de energie electrica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum mare de energie electrica

am o intrebare

mie mi se pare mult 230 kw consum energie electrica pe o scara timp de 2 luni.

nu avem decat interfonul ,la fiecare apel din interfon lumina se aprinde timp de 4 minute

sunt 4 nivele pe scara fiecare avand cate 1 bec 60 w

oare sa fie un furt de energie de undeva?

poate ca exagerez , dar totusi cu cine am mai discutat dintre administratori,
nu platesc lumina mai mult de 30-40 lei pe o scara.

datorita acestui consum se 230 kw, ne montam senzori de lumina pe paliere .

cat platiti DV. LUMINA PE O SCARA DE EXEMPLU?

MULTUMESC FRUMOS.:(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:49, 6 Martie 2012
Intre 10-25 lei/luna la o scara cu 4 etaje.
La noi, P + 8, doua becuri de 40w fiecare pentru fiecare etaj, ce functioneaza non stop (nu avem lumina naturala pe scara) + lift + interfon, aproximativ 850-900 Kw pe luna. Tinand cont de numarul de persoane, platim intre 4 si 5 lei de persoana pentru energia electrica la comun (asta asa ca medie pentru ca cei de la parter si etajul 1 sunt scutiti de plata energiei electrice pentru lift)
-la mine pe scara (4/4) avem 4becuri economice de 15-25w + 1bec de 40w la parter = consum intr-o luna de ~ 15-20lei/luna, adica 60kw/luna maxim. (becurile merg non-stop...caci casa scarii este pe mijlocul blocului si nu sunt geamuri.
-in cazul in care consumul e prea mare pt consumatorii scarii e prea mare, cineva are o legatura improvizata la reteau electrica a scarii si "fura" curent...faceti o anuntare in scris la asociatie, vedeti daca se iau masuri. Probabil se va chema un electrician sa verifice reteau electrica a scarii.
Pentru a incerca sa determinam daca este corect sau nu consumul, rezulta din datele dumneavoastra (230 kw in doua luni) ca aveti o medie de consum de aproximativ 3,5 Kw pe zi.
Daca estimam ca becurile ar functiona 3-4 ore pe zi prin apasarea pe butonul interfonului, ar fi in jur de 1Kw/zi de la becuri.
Diferenta este data de sursa de alimentare a interfonului (care functioneaza 24h din 24). Va puteti uita ce scrie pe respectiva sursa, daca scrie 100 w, inseamna ca ea consuma 100w intr-o ora si deci 2,4 kw pe zi.
In aceasta situatie, consumul inregistrat pe scara este corect si nimeni nu fura energie electrica (este foarte putin probabil ca cineva sa fure curent de pe scara la astfel de consumuri lunare, pentru ca este greu de mascat o legatura din instalatia blocului la tine in apartament si apoi, daca cineva ar fura nu s-ar putea sa fure atat de putin si s-ar observa o mare diferenta de kw care ar fi cu siguranta suspecta)
Daca va montati senzori pe paliere s-ar putea ca si hotul sa renunte caci ma gandesc ca nu poate consuma intermitent.Este parerea mea, care nu sunt electrician si nici nu ma pot lauda ca sunt la curent cu metodele ingenioase ale hotilor de energie.Ar iesi o dezbatere interesanta daca ar intra pe forum ceva specialisti. Am avea de invatat cu totii.;)
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare consum lumina pe scara AlinaMaria23 AlinaMaria23 Cam cati kw de lumina poate consuma scara unui bloc de 3 etaje? Mentionez ca exista 8 becuri pe senzor. (vezi toată discuția)
Factura asociatie hellene2005 hellene2005 Buna ziua, Am cumparat un ap cu o camera intr-un bloc nou si recent a venit prima factura de la asociatie.Cand l-am cumparat si am intrebat de cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Problema cu lumina de pe scara, va rog sugestii ellena ellena Locuiesc intr-un bloc cu scara neiluminata natural, si de aceea pe fiecare palier exista in permanenta un bec aprins, mai putin la ultimul etaj unde este ... (vezi toată discuția)