avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura asociatie

Buna ziua,
Am cumparat un ap cu o camera intr-un bloc nou si recent a venit prima factura de la asociatie.Cand l-am cumparat si am intrebat de cheltuielile comune mi s-a zis ca se v-a plati in functie de cota indiviza(in bloc fiind si apartamente de 2 si 3 camere)
Va rog sa imi spuneti dak e normal ca sa platim curentul la nr de persoane ?
p.s. blocul este nou si e vanduta doar jumatate de scara. Scare este dotata cu neoane economice cu senzori , dar factura a venit de 3mil .Costul pe nr de persoane > decat factura la energie electrica pe apartamentul meu.E normal ?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 17:53, 30 Martie 2011
Pentru clarificarea temeiului in baza caruia a fost impusa valoarea,contactati personal presedintele de asociatie
Posibil ca valorile sa fie apreciabile datorita faptului ca nu toate apartamentele sunt achizitionate,dar facturile emise de furnizorii de servicii trebuiesc achitate

Energia electrica pe spatiul comun e legal sa fie platita pe numarul de persoane?
Da, energia electrica pentru spatiile comune se repartizeaza pe numar de persoane (la fel si gazul daca nu este contorizat individual si evacuarea gunoiului menajer).
Asa prevede HG 1588/2007 (normele de aplicare ale legii 230/2007)
In conformitate cu art 34 si art 37 din HG nr 1588/2007
Cheltuielile care sunt determinate de numarul de persoane care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru:apa si canalizare,combustibil pentru prepararea apei calde menajere ,energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune,etc
Inseamana ca as avea drept sa cer sa participe la cheltuieli si proprietarul apartamentelor nevandute?Vizionarea + locuirea intr-unul dintre apartamente a unui angajat ptr vizionare.

Alte discuții în legătură

Consum mare de energie electrica ContSters189595 ContSters189595 am o intrebare mie mi se pare mult 230 kw consum energie electrica pe o scara timp de 2 luni. nu avem decat interfonul ,la fiecare apel din interfon ... (vezi toată discuția)
Intrebare consum lumina pe scara AlinaMaria23 AlinaMaria23 Cam cati kw de lumina poate consuma scara unui bloc de 3 etaje? Mentionez ca exista 8 becuri pe senzor. (vezi toată discuția)
Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)