avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie

Buna ziua,

Am si eu o situatie la care as avea nevoie de ajutorul vostru va rog:
-bunicul meu are o casa iar in contractul de casa sunt mentionati ca si proprietari el si sotia sa ; bunica mea a decedat in urma cu 6 ani si acum ar dori sa imi doneze casa ui mie si surorii mele.
Mentionez ca el are 2 copii ( o fata si un baiat -el a murit ).
As dorii sa stiu care ar fii cea mai buna solutie legala astfel incat dupa cedarea casei in contractul respectiv sa nu poata fi contestat de catre verisorii mei (fii unchiului meu decedat) sau de catre mama sau viitorul meu sot sau al ei.
De asemenea noi nu intetionam sa vindem casa bunicului dupa moartea acestuia.
Multumesc frumos,

Adelina
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:06, 20 Februarie 2011
puteti incheia un contract de vanzare cumparare cu rezerva uyufructului viager pentru bunic
atentie, pretul trebuie sa fie real si serios - sa nu fie unul deriyoriu altfel vanyarea poate fi considerata o donatie
inainte de a va putea face contract de donatie dvs si surorii dvs, va trebuii sa dezbateti succesiunea de pe urma bunicii.
In cazul in care facem un contract de vanzare-cumparare se ia in considerare sa inteleg numai partea bunicului ?sau toata locuita?
partea bunicului, dar ca sa vedeti cat e partea asta, bunicul , mama dvs si copiii unchiului trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunica. pana atunci, nu puteti incheia niciun act de transfer

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager gyorgycristina gyorgycristina Buna.. unchiul din partea tatălui e trecut în acte cu cota de 1/2 cu uzufruct viager și ca la mama iar fi prin donație o cota de 8/16 din care sunt și eu ... (vezi toată discuția)