avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen pentru obtinerea permisului auto in Italia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen pentru obtinerea permisului auto in Italia

buna ziua sotul meu are carnet categoria b si la obtinut in romania in urma cu 1 an acum el ar vrea sa dea de camioane dar munceste in italia intrebarea mea este ar putea da examenul si in italia ptr carnet categoria camioane eu am auzit ca nu se poate trebuie niste atestate va multumesc
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 11:24, 24 Februarie 2011
Din cate stiu eu, fiind rezident nu mai poate sustine examenul in Romania, ci in Italia.

In acest sens exista o directiva a CE potrivit careia cetarenii care detin rezidenta pe teritoriul altui stat nu mai au voie sa sustină examenul pentru obtinerea permisului auto in tara lor.
In acest sens trebuie verificata legislatia rutiera italiana sau intrebat un jurist/avocat italian.
Incercat sa cautati si prin motoarele de cautare ale internetului.
Intrebati la orice scoala auto din Italia si va vor explica ce si cum. Atestatul se numeste CQC si se ia dupa ce se ia categoria de permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestatul pentru moped este valabil in italia? ionelushh ionelushh salutari de curind mi-am scos un atestat, pentru un moped \"scuter\" problema este ca in februarie merg in italia si as vrea sa-l iau cu mine . dar din cite ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)